Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 12 grans ciutats de Catalunya es troben demà a Mataró

Escoltar

Les 12 grans ciutats de Catalunya es troben demà a Mataró

Demà dimecres se celebra a Mataró la III Trobada de Grans Ciutats, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya i en la qual participaran les 12 ciutats catalanes que tenen més de 75.000 habitants. La trobada posarà de manifest les gestions fetes amb els serveis jurídics del Parlament de Catalunya sobre el procediment parlamentari de declaració del règim de municipi de Gran Població.

Aquesta és la tercera trobada entre les Grans Ciutats per valorar la seva possible adhesió a aquest nou Règim, previst a la Llei de mesures per a la modernització del govern local.

En la I Trobada, celebrada a Reus, els alcaldes van aprovar una Declaració on es posaven de manifest les mancances de la Llei de Grans Ciutats i manifestava la voluntat dels ajuntaments de modificar-la amb l'objectiu que es contemplin les seves demandes i es possibilités així la retirada dels recursos presentats pel Govern de la Generalitat i pel Parlament català. La voluntat dels ajuntaments, expressada en aquesta declaració, és que també es regulin aspectes com el finançament, les competències o les iniciatives de participació.

En la II Trobada, celebrada a Lleida, els municipis va dir un "sí crític" a la nova Llei. Els representants de les Grans Ciutats van manifestar la seva posició positiva davant la llei però van matisar que aquesta s'hauria de millorar amb l'ajut del Parlament de Catalunya.

Demà, en la III Trobada de Grans Ciutats, que té a Mataró, es concretarà el tràmit parlamentari que ha de seguir cada ajuntament per acollir-se al nou règim jurídic. També es coneixeran les diferents posicions de cada ajuntament i les respectives voluntats d'adhesió.

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, serà l'amfitrió de la jornada, a la qual han confirmat l'assistència Manuel Bustos, alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya; Celestino Corbacho, alcalde de l'Hospitalet i president de la Diputació de Barcelona; Lluís Miquel Pèrez, alcalde de Reus; Àngel Ros, alcalde de Lleida; Anna Pagans, alcaldessa de Girona; Joan Miquel Nadal, alcalde de Tarragona i Montserrat Gibert, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat.

També hi assistiran Núria Marín, tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de l'Hospitalet; Joan Carles Mas, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet; Antonio Martinez Flor, tinent d'alcalde de Cornellà; Jose Manuel Gonzalez, regidor de presidència de Sant Boi de Llobregat; Montse Capdevila, tinenta d'alcalde de Serveis Centrals de Sabadell i Josep Aran, tinent d'alcalde de Terrassa.