Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marta Petit presenta Passatgers a l'Espai f

Escoltar

Marta Petit presenta Passatgers a l'Espai f

El Patronat Municipal de Cultura (PMC) ha programat l'exposició Passatgers de l'artista mataronina Marta Petit, que s'inaugura avui a les 20 h, dins la programació estable d'arts visuals de l'Espai f.

Marta Petit va ser l'artista premiada pel jurat de la 3a Mostra d'Art Jove organitzada pel PMC el passat mes de maig. L'exposició és una part d'aquest premi. L'altra és una beca per assistir a un dels tallers de la Quinzena d'Art de Montesquiu, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i H. Associació per a les Arts Contemporànies de Vic.

Passatgers

és una instal·lació que Marta Petit ha fet expressament per a aquest espai i que consisteix en una sèrie d'il·lustracions que provenen dels esbossos que fa en els seus trajectes en tren.

L'exposició inclou també la videoprojecció Passatgers, de projecció contínua, que estarà col·locada al vestíbul d'accés a la sala d'exposicions i es podrà veure des del carrer.

Amb motiu de l'exposició, Marta Petit ha editat un llibre d'artista en edició limitada i signada de 150 exemplars que es podran adquirir a l'Espai f i que s'anomena també Passatgers.

Marta Petit

Nascuda a Mataró el 1976. Viu i treballa a Mataró.

L'any 1998 inicia il·lustració a l'Escola Massana de Barcelona i ho combina amb estudis de fotografia a l'escola Gris Art. En acabat, passa un estiu a l'estudi de d'il·lustrador Arnal Ballester aprenent animació amb flash. Ha col·laborat en diverses ocasions amb l'il·lustrador Pep Montserrat.

Ha desenvolupat la major part dels seus treballs en l'àmbit artístic, tot i que bona part del seu esforç l'ha destinat a treballar en el món gràfic i editorial: ha col·laborat amb diverses revistes, ha treballat per empreses de gestió cultural, i el 2003 va elaborar el cartell i el programa de la Festa Major d'Hivern d'Argentona. Darrerament ha treballat en l'àmbit tèxtil.

En el terreny artístic, l'any 2001 va guanyar l'exposició Quaderns de Viatge a l'Escola Massana. El 2003 participa a la 2a Mostra d'Art Jove de Mataró amb l'animació "Bestiari en temps de guerra" , que més endavant seria projectada a la Llibreria Central de Barcelona mentre exposa dibuixos a Arcàdia Cafè Cultural de Mataró.

Per Nadal del mateix any participa en l'Expomercat d'Art del Museu del Càntir d'Argentona. El 2004 va guanyar el premi de la 3a Mostra d'Art Jove de Mataró amb l'animació "m". El juliol d'aquest mateix any exposa les animacions "entrega" i "m" i una sèrie de dibuixos al Centre Cultural La Mercè de Girona, amb el suport de la Xarxa Transversal.

Ha exposat durant l'octubre de 2004 a la Sala Petita del local musical Clap a Mataró. Al novembre exposa en una col·lectiva a Arcàdia, Cafè Cultural mentre també ho fa a Pastovo, un pastificcio a Granollers que també dedica el seu espai a exposar obra de diferents autors.

Actualment treballa juntament amb un dissenyador gràfic i un de pàgines web en el projecte 1r 2a, un estudi de disseny a Mataró.