Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la primera Jornada de Comunicació Local

Escoltar

Mataró celebra la primera Jornada de Comunicació Local

L'Ajuntament organitza la primera jornada de comunicació local a Mataró, que tindrà lloc dissabte que ve, 19 de juny, a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (avinguda Puig i Cadafalch, 101-111).

L'objectiu de la jornada és crear un espai de debat sobre l'estat de la comunicació local a la ciutat i les seves perspectives de futur. Per aconseguir-ho s'ha planificat el treball en cinc comissions -premsa escrita, ràdio, televisió, internet i participació-, a les quals els assistents es poden inscriure per participar activament.

Cada una de les comissions comptarà amb la presència d'un expert que exposarà el marc general de la comunicació a Catalunya, i el treball dels participants consistirà en explicar la situació a Mataró i parlar de les perspectives de futur de cada àmbit. Es debatrà també sobre el vincle entre els mitjans i els ciutadans, entre els mitjans i la projecció exterior de la ciutat i, en el cas dels mitjans públics, sobre com ha de ser la seva gestió i control.

Les conclusions s'elaboraran precisament amb les aportacions que realitzin els participants i seran lliurades a l'empresa que elabora el Pla de Comunicació de l'Ajuntament per a que les tingui en consideració en aquest treball.

La jornada tindrà lloc de 9.30 a 14 hores i de 16 a 18.30 hores i està adreçada bàsicament a periodistes i professionals del sector, però l'accés és lliure i gratuït, de manera que qualsevol persona pot assistir-hi.

El programa de treball

9.39 h. Recepció i lliurament de documentació als participants i assistents.

10:00 h. Conferència inaugural / a càrrec d'Oriol Ferran, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

11:00 h Pausa. Cafè

11:15 h. Comissió Ràdio / Ponent: Francesc Triola, periodista i responsable d'Acció Local del Consorci de Comunicació Local.

11:45 h. Comissió Premsa escrita / Ponent: Joan M. Corbella, periodista i professor de la Universitat Pompeu Fabra.

12:00 h. Comissió Participació / Ponent.: Fernando Pindado, advocat, subdirector general de Participació Ciutadana de la Generalitat.

16:00 h. Comissió Internet / Ponent: Mercè Díez, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigadora de l'Institut de la Comunicació.

16:00 h. Comissió Televisió / Ponent: Joan Vila, gerent de Televisions Locals de Catalunya i fundador de Televisió de Gavà.

18:00 h. Conclusions / Joan Catà, coordinador de la jornada.

18:30 h. Cloenda / Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró.