Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró subscriu el Manifest de les Ciutats Compromeses amb el Desenvolupament de Projectes Educatius de Ciutat

Escoltar

Mataró subscriu el Manifest de les Ciutats Compromeses amb el Desenvolupament de Projectes Educatius de Ciutat

L'Ajuntament de Mataró ha signat aquest matí el Manifest de Ciutats Compromeses amb el Desenvolupament de Projectes Educatius de Ciutat, impulsat per la Diputació de Barcelona i subscrit per més de 40 ajuntaments.

L'any 2002 Mataró va començar a desenvolupar el Projecte Educatiu Mataró, una iniciativa educativa nascuda amb la voluntat de ser un espai de reflexió i debat ciutadà que requereix de la màxima participació de la societat civil de la ciutat, tant de col·lectius com de persones vinculades a l' educació, amb la finalitat de definir línies estratègiques d'actuació en matèria educativa i generar compromisos entre els agents implicats

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas, han assistit a l'acte de signatura del Manifest, que ha tingut lloc a les 13 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs. L'acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho, el diputat de l'Àrea d'Educació de la Diputació, Àngel Merino, la consellera d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Marta Cid, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Marina Subirats, l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús M. Canga, i els alcaldes i alcaldesses de més de 40 ajuntaments de la província de Barcelona que estan elaborant o bé estan interessants a elaborar els seus PEC. Cada ajuntament ha signat el manifest juntament amb el President de la Diputació.

En el decurs de l'acte s'ha presentat una ponència conjunta que la Diputació de Barcelona i aquests ajuntaments presentaran al VIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores que tindrà lloc a Gènova entre els dies 17 i 20 de novembre, amb el lema "Una altra ciutat és possible. El futur de la ciutat com a projecte col·lectiu".