TecnoCampus està en el comitè d'AENOR que certificarà quan un municipi és "ciutat digital"

El director general de la Fundació TecnoCampusMataró i comissionat per a la Societat de la Informació i el Coneixement de l'Ajuntament, Jordi Marín, serà un dels membres del comitè AENOR encarregat d'establir els requisits perquè un municipi es pugui acollir a la consideració de "ciutat digital".

El comitè té com a finalitat elaborar l'estàndard AEN/CTN 178 que contemplarà les especificacions generals i de nomenclatura per a la posada en marxa d'una ciutat digital. Es preveu que en uns dos anys es doni una definició dels conceptes, mètodes i eines perquè un conjunt de serveis municipals a la xarxa pugui rebre aquesta denominació.

El grup de treball estarà compost per unes 50 persones en plenària i unes 150 es dividiran en subcomitès que se centraran en els aspectes del govern i administració electrònica, telemedicina, teletreball, teleinformació i teledemocràcia. També hi haurà grups dedicats específicament a les actuacions que poden fomentar la creació d'infrastructures de banda ampla, els negocis electrònics, les passarel.les segures de pagament o el desenvolupament del turisme, la cultura i oci digitals.