Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de 7 centres de secundària participen en una jornada de formació sobre prevenció de la SIDA

Escoltar

Alumnes de 7 centres de secundària participen en una jornada de formació sobre prevenció de la SIDA

L'associació Àmbit Prevenció i el Servei de Joventut de l'Ajuntament de Mataró, amb la coordinació del Servei de Salut Pública, organitzen demà, 23 de novembre, una jornada de formació sobre la prevenció de la SIDA adreçada als alumnes de secundària. La jornada es farà a la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena (Sant Pelegrí, 3).

L'objectiu de la jornada és formar els alumnes de 4t d'ESO i 1r i 2n de batxillerat en la prevenció de la SIDA, perquè aquests puguin transmetre aquesta informació en els seus nuclis de relació. Així mateix, se'ls motivarà a organitzar alguna activitat al seu institut amb motiu de la Dia Mundial de la SIDA, que se celebrarà l'1 de desembre.

Un total de 84 alumnes de 7 centres de secundària de la ciutat participaran en el taller, dividits en dues sessions de dues hores cadascuna, una a les 9.00 hores i l'altra a les 11.30 hores. Els centres que participaran són:

  • IES Pla d'en Boet, amb 12 alumnes
  • IES Miquel Biada, amb 10 alumnes
  • IES Puig i Cadafalch, amb 5 alumnes
  • IES Alexandre Satorras, amb 33 alumnes
  • IES Thos i Codina, amb 8 alumnes
  • IES Damià Campeny, amb 6 alumnes
  • Freta, amb 10 alumnes.

El taller es divideix en dues parts. D'una banda inclou la intervenció del contacontes colombià Fernando Franco i de l'altra una xerrada informativa a càrrec d'Helena Cascalló, treballadora d'Àmbit Prevenció. A la xerrada s'explicarà als alumnes què és la SIDA, quines són les vies de transmissió i les mesures preventives, així com quins són els aspectes psico-socials de la SIDA i com es pot ajudar a una persona seropositiva.