Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Escolar Municipal recull les propostes de Mataró sobre el Pacte Nacional per a l'Educació

Escoltar

El Consell Escolar Municipal recull les propostes de Mataró sobre el Pacte Nacional per a l'Educació

El Consell Escolar Municipal celebra durant aquest mes de març tres sessions extraordinàries per recollir l'opinió de la comunitat educativa de Mataró sobre el Pacte Nacional per l'Educació. El procés d'elaboració del Pacte està impulsat per la Generalitat i ha de concloure amb l'aprovació de la Llei d'Educació de Catalunya.

Les sessions extraordinàries del plenari del Consell Escolar Municipal estan obertes a la participació de tots els sectors de la comunitat educativa: directors de centres d'ensenyament de Mataró, representants dels consells escolars, consell plenari de l'Institut Municipal d'Educació, presidents de les associacions de mares i pares d'alumnes, Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya, Moviment Educatiu del Maresme, sindicats d'ensenyament i associacions d'estudiants.

Els tres debats organitzats giren al voltant dels cinc grans eixos temàtics del primer document elaborat per les comissions tècniques que treballen en el Pacte Nacional per l'Educació. D'aquesta manera, la primera de les sessions, que es va celebrar el passat 2 de març, va debatre sobre els temes "Família i educació" i "L'autonomia dels centres".

La segona sessió tindrà lloc el 16 de març i tractarà el tema "Igualtat d'oportunitats en el servei públic". Per últim, el 30 de març se celebrarà la tercera de les sessions, que girarà al voltant de les temàtiques "El professorat" i "La corresponsabilitat dels ajuntaments en l'educació".

Les reunions se celebren al Saló de Sessions de l'Ajuntament a les 19.00 hores. Cadascuna de les sessions comença amb l'exposició de l'àmbit o àmbits a tractar a càrrec de representants de les comissions que han elaborat el document inicial del Pacte, per donar pas després a les intervencions dels assistents.

El resum de les aportacions recollides a Mataró es lliurarà al Departament d'Educació de la Generalitat perquè siguin considerades en la proposta definitiva del Pacte.