Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El DVD "Un fons marí ple de vida: l'alguer de Mataró" guanya un dels premis de Comunicació Local de la Diputació

Escoltar

El DVD "Un fons marí ple de vida: l'alguer de Mataró" guanya un dels premis de Comunicació Local de la Diputació

El DVD que l'Ajuntament va crear l'any passat per difondre els valors ambientals de l'alguer de Mataró ha guanyat el Premi "La Malla" de Comunicació Local, que atorga la Diputació de Barcelona a la millor iniciativa comunicativa en el camp de les noves tecnologies realitzada per un ajuntament o per un mitjà de comunicació local.


El lliurament del guardó, que està dotat amb 5.000 euros, va tenir lloc en una gala celebrada divendres passat al vespre al Complex Esportiu Municipal Julio Méndez, del Prat de Llobregat.


El DVD porta per títol "Un fons marí ple de vida: l'alguer de Mataró" i està dissenyat per explicar als ciutadans què és l'alguer, quina extensió té, on està situat, quins valors mediambientals representa i en què consisteix el projecte d'estudi, difusió i preservació en el qual any rere any treballen diferents institucions i entitats. A més, el DVD està pensat per ser informatiu, didàctic i atractiu pels diferents públics, des d'experts (biòlegs, submarinistes€), fins als infants, als quals està adreçat un apartat de jocs.


La Secció d'Imatge de l'Ajuntament va fer aquest producte audiovisual per encàrrec de la regidoria de Ciutat Sostenible, que el va presentar en el marc dels actes organitzats a Mataró amb motiu del Fòrum de les Cultures Barcelona 2004 com a complement a l'exposició que es fa va fer al Museu de Mataró. El disseny, les infografies i l'edició va ser executat per l'empresa "eureka!". En total, es van editar 3.000 còpies, part de les quals es van repartir en els actes sobre l'alguer i alhora està a la venda al Museu per 5 euros.


"Un fons marí ple de vida: l'alguer de Mataró" va ser editat amb el suport de l'empresa municipal Aigües de Mataró i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat.


Tant aquest producte comunicatiu com la majoria de les activitats que es van dur a terme l'any passat per difondre l'alguer han estat possible gràcies a la col·laboració del Centre d'Immersió Blaumar, la Confraria de Pescadors de Sant Pere de Mataró, El Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, l'Escola del Mar de Badalona, la Secció de Ciències del Museu de Mataró i la Societat de Pesca i Activitats Subaqüàtiques (SPAS).