Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pintor mataroní Santi Estrany dissenya la imatge del vi novell 2005

Escoltar

El pintor mataroní Santi Estrany dissenya la imatge del vi novell 2005

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha presentat avui la imatge i l'etiqueta amb què es comercialitzarà aquest any el vi novell dels cellers de Mataró. La presentació ha tingut lloc als cellers Montserrat (carrer de Santa Maria, 14).

L'etiqueta d'aquest any és obra del pintor Santi Estrany, artista mataroní de llarga trajectòria, que influenciat pel seu pare va iniciar la seva formació a l'escola d'arts i oficis de Mataró, on més tard va ser professor. Llicenciat en Belles Arts per la universitat de Barcelona, té també la carrera de Químic i de Magisteri.

La imatge de l'etiqueta reflecteix clarament el producte. Està composada per 3 espais. El central, més gran, representa un personatge que obre l'aixeta d'una gran bóta, d'on surt un raig de vi vermell. L'espai superior fa referència a Mataró, i l'inferior a la matèria primera € hi veiem una fulla de pàmpol. La pintura està formada per diferents formes geomètriques, en un estil que recorda un vitrall, i el contrast de colors hi té molta importància.

Els cellers que promouen aquesta iniciativa, amb el suport de l'IMPEM, són: Cellers Monserrat, Vins Santi, Can Silveri, Vins i licors Joan Domingo i Celler Castellví. En aquests establiments s'hi podran trobar tres varietats del vi novell: blanc, rosat i negre.

Els vins blanc i rosat estan elaborats la cooperativa vinícola del Sarral. El rosat i el blanc són de la DO Conca de Barberà. El negre és de la denominació d'origen DO Montsant i està elaborat per la Cooperativa del Mas Roig.

El pròxim dissabte 19 de novembre es posaran a la venda les 10.000 ampolles que s'han embotellat al preu de 3,80 euros el negre i 3,50 euros el blanc i el rosat.

Acte de presentació

Per presentar el vi novell 2005, dissabte 19 de novembre tindrà lloc la degustació-cata a cada comerç. Una cercavila sortirà a les 11.45 hores des de la plaça de l'Ajuntament i recorrerà els diferents cellers amb la colla castellera Capgrossos de Mataró per penjar a la branca de pi en senyal d'arribada del vi novell als establiments promotors.

Característiques de les tres varietats

Negre 2005- DO Montsant € comarca del Priorat

Vi elaborat amb les varietats syrah (40%), carinyena (30%), ull de llebre (20%) i garnatxa (10%). Té matisos vermellosos, aroma afruitat i intens. El pas a la boca és suau. És adient per beure amb carns toves, amanides, pastes i tot tipus d'entrants.

Blanc 2005- DO Conca de Barberà

Vi elaborat amb les varietats Macabeo i Parellada, de color groc clar amb reflexes verdosos, net i molt brillant. Té aromes de flor blanca sobre fons de fruita madura. En boca té una punta d'acidesa que li aporta frescor i el post gust reafirma la seva finor aromàtica. És adient per combinar amb peix i entrants.

Rosat 2005 € DO Conca de Barberà

Vi elaborat exclusivament amb raïm Trepat, varietat autòctona de la DO Conca de Barberà. Verema collida durant la primera setmana d'octubre, amb el raïm en el moment òptim de maduració. De color roig cirera net i molt brillant amb matisos violetes. Amb aroma franc i net, en boca és frec i llaminer i amb un post grup molt agradable que reafirma els aromes. És recomanat per beure amb peixos al forn i aus.

Etiqueta del Vi Novell 2005, obra de Santi Estrany