Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova atorgar la Medalla de la Ciutat al Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua

Escoltar

El Ple aprova atorgar la Medalla de la Ciutat al Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua

El Ple va aprovar ahir per unanimitat atorgar la Medalla de la Ciutat al Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua per l'obra salesiana a Mataró. La proposta, que es duu a terme en l'any del centenari de la fundació d'aquest col·legi, la va presentar l'Associació d'Antics Alumnes i Antigues Alumnes de Don Bosco dels Salesians de Mataró, i comptava amb el suport de diverses entitats i persones que s'hi van adherir per escrit.

L'acord del Ple serà publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Un cop transcorregut un període de 20 dies, durant els quals es podran presentar al·legacions, l'atorgament de la Medalla serà aprovat definitivament.

El Reglament de Protocol, Honors i Distincions de l'Ajuntament de Mataró, aprovat el 10 de desembre de 1998, especifica que la Medalla de la Ciutat és una manifestació d'agraïment que s'atorga per raó de l'actuació personal o col·lectiva a favor de la ciutat, que hagi tingut un ressó especial o una repercussió notable en els àmbits culturals, artístic, econòmic, social, polític o esportiu.

El Ple ha considerat la rellevància que la tasca duta a terme per la comunitat salesiana, tant en l'àmbit educatiu com en els àmbits cultural, esportiu i de lleure, religiós i social, irradiada al conjunt de la Ciutat i de manera significada en els barris de Cerdanyola i de La Llàntia.

El Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua va ser inaugurat el 24 d'abril de 1905. El promotor de l'escola va ser Antoni Cuyàs. Ell i la seva esposa, Maria de Sagarra, van adquirir terrenys per fundar un centre destinat a donar acolliment, educació i manutenció a nens pobres sota la direcció i cura de la Congregació Salesiana. El primer director del centre va ser José Calasanz. El Col·legi ha previst diferents actes per celebrar el seu centenari.