Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El teatre Monumental inicia amb l'obra "El professional" la seva programació de tardor

Escoltar

El teatre Monumental inicia amb l'obra "El professional" la seva programació de tardor

El teatre Monumental inicia el divendres, 23 de setembre, la seva temporada estable de tardor amb la representació de "El Professional", de Dusan Kovacevic. L'obra, dirigida per Magda Puyo, és la primera de les cinc que inclou la temporada, que es clourà al desembre.

El programa previst inclou també, el 21 d'octubre, l'estrena de "Quatre dones i el sol", de Jordi Pere Cerdà i dirigida per Ivette Vigatà, obra produïda per Transversal-Xarxa d'activitats culturals; l'espectacle de dansa "Psitt!! Psitt!! / Caravan" de la Companyia de Dansa Gelabert-Azzopardi, el 18 de novembre; "Celebració", de la Companyia Teatre Romea i dirigida per Josep Galindo, el 26 de novembre i, finalment, "El misantrop", de Molière, dirigida per Oriol Broggi, tancarà la programació el dia 2 de desembre.

Tota la informació sobre la programació es troba al web del Patronat Municipal de Cultura. 

Per tal de fidelitzar els abonats de la temporada gener-maig i d'aconseguir-ne de nous, des del Patronat Municipal de Cultura s'ha posat en marxa una campanya especial amb l'emissió de carnets d'abonament al teatre, que permet aconseguir un descompte del 50% sobre el preu de les entrades. Els abonats també gaudiran d'aquest mateix descompte en l'espectacle especial "Trànsit 20", el 29 d'octubre, amb el qual es commemora el 20è aniversari de la companyia de dansa de la qual és fundadora, ballarina i coreògrafa Maria Rovira.

Així mateix aquesta temporada els abonats de Mataró tindran un 25% de descompte en les entrades del Teatre Lliure de Barcelona. D'altra banda, tots aquests espectacles són gratuïts per als nois i noies de Mataró que fan 16 anys i tenen el carnet.16, que emet el Patronat Municipal de Cultura.

Dels 306 abonats de la temporada anterior, 200 han renovat l'abonament, i 200 persones més l'han comprat per la programació d'aquesta tardor.

Elevat nombre de preinscripcions a l'Aula de Teatre de Mataró

La demanda de participació en els cursos i monogràfics de l'Aula de Teatre programats pel 2005-2006 és la més elevada de la seva història. A punt d'acabar el període de preinscripcions, hi ha més de 230 persones que han formalitzat el seu desig de participar en les activitats formatives de l'Aula de Teatre.

Per aquest curs s'ofereixen175 places en els diferents cursos i monogràfics: Teatre per a nois i noies de 12 i 13 anys, Teatre per a nois i noies de 14 i 15 anys, Teatre per a joves de 16 i 17 anys, 1r nivell de teatre, 2n nivell de teatre, 3r nivell de teatre, Dansa joves de 12 a 17 anys, Dansa adults, Veu i dicció, Clown, Producció teatral, i Escriptura teatral. Un total de 16 professors impartiran els 5 cursos i 6 monogràfics als alumnes.

L'elevada demanda ha provocat el desdoblament del curs anual de teatre per a nois i noies de 14 i 15 anys.

L'excés de demanda en relació a les places existents es resoldrà mitjançant un sorteig entre les preinscripcions, que tindrà lloc el dimecres 26 de setembre. En els casos de 1r nivell de teatre i Dansa adults la selecció es farà mitjançant unes proves, el mateix dia 26.

L'Aula de Teatre va ser impulsada al 1985 per un grup de joves amateurs i actualment acull alumnes de tot el Maresme. L'Aula permet els alumnes introduir-se en les diferents propostes d'art i mostrar el seu treball en els dies internacionals de Teatre i Dansa, en els tallers de finals de curs, en els intercanvis amb altres poblacions de Catalunya i d'altres intervencions a la ciutat.