Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampusMataró obre les inscripcions dels tallers gratuïts "Posa't al dia"

Escoltar

El TecnoCampusMataró obre les inscripcions dels tallers gratuïts "Posa't al dia"

El TecnoCampusMataró va obrir ahir les inscripcions als tallers gratuïts "Posa't al dia" del darrer trimestre de l'any 2005. Les classes s'impartiran al Casal de Joves de la plaça d'Espanya, des del proper 3 d'octubre fins el 22 de desembre, i estan destinades a formar a ciutadans i ciutadanes en matèria de noves tecnologies. En total s'ofereixen 648 places gratuïtes per a tots els nivells: bàsic, complementari i avançat. Durant el primer semestre d'enguany, un total de 618 persones es van formar en els cursos i tallers tecnològics.

Les inscripcions poden formalitzar-se accedint al web del TecnoCampusMataró (TCM). També es poden formalitzar de forma presencial a les OFIAC, centres cívics, al mateix Casal de Joves o a les oficines de TecnoCampusMataró, o bé trucant al telèfon d'atenció ciutadana 010. Les 648 places s'han repartit en 81 tallers gratuïts que contenen 243 hores de formació en matèria de noves tecnologies per a ciutadans i ciutadanes de totes les edats.

Formació bàsica, una prioritat

Per al TecnoCampusMataró, la formació bàsica en diverses tecnologies continua essent una prioritat per arribar al major nombre de ciutadans possibles i evitar la futura fractura digital. D'aquesta manera, es mantenen els monogràfics per tenir un primer contacte amb l'ordinador i amb el processador de textos OpenOffice, per navegar per Internet i per gestionar el correu electrònic.

Els organitzadors recomanen fer aquests quatre primers tallers de manera correlativa per assolir un nivell bàsic i continuar amb els tallers complementaris i avançats en el cas que es vulguin assolir més coneixements. En aquest sentit, el TecnoCampusMataró ofereix dins de l'oferta de tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia" un total de set tallers complementaris i sis de nivell avançat.

Tallers complementaris i avançats

Els tallers complementaris ensenyen als alumnes a trobar informació, a comunicar-se per la xarxa, a gaudir d'Internet com a mitjà d'oci i a fer les gestions administratives en línia. També introdueix a l'alumne en el món de la domòtica i dels diferents suports multimèdia d'ús domèstic i a conèixer altres aplicacions de la telefonia mòbil.

Quant als tallers avançats, una de les novetats d'aquest darrer trimestre de 2005 és la del manteniment de l'ordinador per evitar problemes futurs. Continuen en aquest nivell, els tallers InfoCATix per aprendre el programari lliure en català, per crear pàgines web, saber què és i com funciona la connectivitat sense fils o conèixer els programes de retoc fotogràfic i de creació de vídeo digital.

Balanç positiu del primer semestre

Durant el primer semestre, un total de 618 persones han assistit als 118 tallers i cursos de noves tecnologies per a tothom "Posa't al dia". El perfil dels assistents durant aquest període ha estat majoritàriament el d'una dona d'entre 40 i 60 anys amb estudis elementals i situació d'atur. Es tracta d'un dels col·lectius als quals s'adrecen especialment els tallers gratuïts ja que tenen poc o escàs accés a les TIC.

Els tallers gratuïts els organitza el TecnoCampusMataró i l'Ajuntament de Mataró; compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i Mataró Wireless.