Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova escola bressol de Cal Collut ocuparà una part de l'edifici de l'antic escorxador

Escoltar

La nova escola bressol de Cal Collut ocuparà una part de l'edifici de l'antic escorxador

La regidora d'Obres i presidenta del Pla Integral del Centre-Eixample-Havana, Montserrat López, i el president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas, han presentat aquest matí el projecte executiu per construir una escola bressol a la zona de Cal Collut-Escorxador. Amb la construcció d'aquest centre, Mataró guanyarà 107 places d'escola bressol.

El projecte va ser aprovat ahir per la Junta de Govern Local, després que el Ple municipal manifestés el passat dijous el compromís de crear unes 300 places d'escola bressol abans del curs 2008-2009.

Les obres afectaran un àmbit de 2.541,68 m2, 1.050,48 m2 de l'escola bressol i 1.491,20 m2 dels entorns. La superfície edificada de l'escola bressol serà de 775,48 m2, i el pati ocuparà 275 m2. Les obres tindran un termini d'execució de 12 mesos. El pressupost d'execució per contracte és de 1.495.270,54 euros.

Aquesta escola bressol estarà situada a la cantonada dels carrers d'Herrera i de Don Quixot, i ocuparà l'edifici de l'antic escorxador que antigament estava destinat a la triperia, actualment ocupat per la secció de Jardineria de l'Ajuntament, i el solar triangular que forma aquest edifici amb la cantonada dels dos carrers i que actualment s'utilitza com a aparcament a l'aire lliure.

El projecte preveu rehabilitar aquest edifici del complex de l'antic escorxador, una obra modernista de l'arquitecte Melcior de Palau catalogada dins el Pla Especial de Patrimoni de Mataró, i construir-ne un de nou al costat, a una alçada més baixa. L'escola tindrà dues zones diferenciades.

L'accés a l'escola es farà pel carrer d'Herrera. L'edifici destinat a accés, que serà la construcció modernista, estarà dotat amb un vestíbul, un ascensor adaptat, una sala de professors, una sala polivalent, un magatzem, una sala per deixar-hi cotxets, una sala per a l'administració, un lavabo adaptat, una dutxa, un vestidor amb lavabos, un menjador-office, un distribuidor, una bugaderia, una sala de neteja i una sala d'instal·lacions. En total, tindrà una superfície útil de 215,11 m2.

L'edifici destinat a les aules, que serà el de nova construcció, tindrà una superfície útil de 482,08 m2. Està previst que en total hi hagi 7 aules: 1 per a lactants, 3 per a nens d'1 a 2 anys, i 3 per a nens de 2 a 3 anys. Totes elles tindran sortida directa al pati i llum natural.

En aquest edifici també hi haurà ascensor adaptat, passadís, un lavabo per a mestres, 3 vestíbuls, un per cada grup d'aules, 3 magatzems, una zona d'aigua, una biberoneria i un porxo que donarà al pati.

Com a mesures de protecció, totes les portes tindran sistemes per evitar que les nens s'hi piquin els dits, i tant els panys i baldons d'aquestes com els endolls i les claus de pas de l'aigua estaran situades fora de l'abast dels nens.

L'aula de lactants disposarà d'un espai tancat equipat amb aigüera, fogó elèctric o microones, armaris i nevera per tal de preparar biberons, i un dormitori amb un bressol per nen.

La resta d'aules, les dels nens d'1 a 3 anys, estaran disposades de manera paral·lela, i connectades entre sí. El dormitori serà comú, i també es disposarà una zona per preparar berenars.

El pati s'ha dissenyat de tal manera que es pugui abastar visualment tot l'espai des de qualsevol punt del mateix. Tindrà un sorral, diferents àrees de joc i una àrea delimitada per als infants més petits. També hi haurà arbres que donin ombra, i s'hi instal·larà un lavabo i un magatzem.

A més, també està previst construir una planta subterrània amb 582,45 m2 de superfície útil, que tindrà un accés des del carrer d'Herrera i que serà independent de l'escola bressol.