Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova escola de l'àmbit de Via Europa començarà al curs 2005-06 amb mòduls provisionals al nou Parc Central

Escoltar

La nova escola de l'àmbit de Via Europa començarà al curs 2005-06 amb mòduls provisionals al nou Parc Central

El centre d'educació infantil i primària que s'ha de construir al solar delimitat per la plaça d'Antonio Machado, el Torrent de la Pólvora i el carrer de Marià Ribas i Bertran començarà a funcionar el proper curs en mòduls provisionals que s'instal·laran al nou Parc Central.

El nou centre, que provisionalment rep el nom de "CEIP Mataró", ofereix per al curs 2005-2006 un total de 100 places: 50 places de P-3, 25 places de P-4 i 25 més de P-5. Mentre es projecten i executen les obres del nou edifici s'habilitarà un espai al nou Parc Central, a la plaça on hi ha el rocòdrom, per instal·lar quatre mòduls provisionals. En concret, en un dels mòduls hi haurà el menjador, al segon l'aula de psicomotricitat i despatxos, el tercer mòdul acollirà les dues aules de P-3 i el quart una aula de P-4 i una altra de P-5.

Les necessitats d'escolarització derivades del creixement de la població de Mataró requereixen obrir pel proper curs els dos nous grups de P-3, mentre que les aules de 4 i 5 anys permetran acollir la demanda de places no satisfeta en altres escoles de la ciutat per aquests nivells. D'altra banda, per al curs 2006-2007 es preveu que seran necessàries a la ciutat 2 aules més de P-3 i 6 més per al curs 2007-2008.

El Departament d'Ensenyament ja està tramitant el nomenament del director de la nova escola i la formació de l'equip de mestres. La preinscripció per al nou centre es podrà fer a partir del proper dilluns 4 d'abril a l'Oficina Municipal d'Escolarització (Baixada de les Figueretes, 1 2n pis).

Els mòduls provisionals estaran instal·lats fins que estigui construït el nou edifici, que es preveu entri en funcionament al curs 2007-2008. El projecte i execució de l'obra anirà a càrrec de l'Ajuntament, d'acord al protocol signat amb el Departament d'Educació el passat 26 de gener.

El regidor d'Educació, Josep Comas, i la regidora d'Obres, Montse López, oferiran demà a les 19.00 hores a l'edifici de Via Pública (plaça de Granolers, 11) una reunió informativa per explicar als veïns la instal·lació dels mòduls provisionals i el calendari previst per l'entrada en funcionament del nou edifici.

Preinscripció i matriculació per al curs 2005-2006

Entre dilluns 4 d'abril i divendres 15 d'abril estarà obert el període de preinscripcions als centres d'educació infantil i primària i ESO. Pel que fa P-3, les escoles de Mataró ofereixen per al proper curs 1.275 places, amb un total de 51 grups-classe.

Les llistes baremades es faran públiques el 21 d'abril i les llistes d'admesos i exclosos el 28 d'abril. La matriculació als centres està prevista del 30 de maig al 3 de juny.