Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La proposta "Piscin_Art 01" vol apropar l'art als usuaris de les piscines municipals

Escoltar

La proposta "Piscin_Art 01" vol apropar l'art als usuaris de les piscines municipals

El president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, i el president del Patronat Municipal d'Esports, Ivan Pera, inauguraran aquesta tarda la mostra "Piscin_Art 01", que pretén apropar l'art contemporani als usuaris de la Piscina Municipal i del Centre Municipal d'Esports El Sorrall.

L'acte d'inauguració començarà a les 19.00 hores a la Piscina Municipal (avinguda del Velòdrom, 25. Mataró), on es farà una visita comentada de les intervencions artístiques exposades en aquest equipament. Mataró Bus habilitarà un servei de transport gratuït per continuar la visita a les obres exposades al Centre Municipal d'Esports El Sorrall (ronda de Josep Tarradellas, 103).

"Piscin_Art 01" es una iniciativa del Patronat Municipal de Cultura en col·laboració amb les Piscines Bernat Picornell de Barcelona, i té com a objectiu apropar les pràctiques artístiques contemporànies a un públic molt més ampli que l'habitual. Alhora pretén apropar dos móns aparentement allunyats, l'art i l'esport, incidint en l'activitat quotidiana dels usuaris d'aquests dos espais (Piscina Municipal i Centre Municipal d'Esports El Sorrall), tot intentant que l'art esdevingui un element més de la seva rutina diària.

L'objectiu de la mostra és donar l'oportunitat a futurs artistes de plantejar-se i resoldre una problemàtica real com és la d'idear un projecte artístic per a un espai concret i amb unes especificitats relacionades amb un centre esportiu, i les activitats de salut que habitualment s'hi practiquen. Aquest projecte, promogut per les Piscines Bernat Picornell des de l'any 1994 afavoreix un espai de diàleg entre els usuaris d'unes instal·lacions esportives i l'art contemporani realitzat per joves creadors provinents de l'Escola Massana i de la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

A "Piscin_Art 01" s'han recuperat peces d'antics estudiants de totes dues escoles. En concret, a la Piscina Municipal es poden veure les intervencions artístiques de Lluís Fernández, Cristina Pessoa i Anna Franquesa. Al Sorrall s'hi poden veure les propostes de Xavier Brufau i Estanis Roca, de Patricia Luna i Santiago Pinzón, de Marta Ramos. "Piscin_Art 01" es podrà veure fins el 22 de gener de 2006.