Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XXVII Mostra de Cinema aposta pels nous realitzadors i el cinema dirigit per dones

Escoltar

La XXVII Mostra de Cinema aposta pels nous realitzadors i el cinema dirigit per dones

La XXVII edició de la Mostra de Cinema de Nous Realitzadors, organitzada pel Patronat de Cultura (PMC) de l'Ajuntament de Mataró, se celebrarà entre els dies 3 i 13 de novembre al Teatre Monumental. El president del PMC, Jaume Graupera, ha presentat avui en roda de premsa la programació de la Mostra.

Seguint amb la línia encetada en la darrera edició, el certamen aposta per l'especialització i es reafirma en la seva voluntat de donar a conèixer a nous realitzadors i cinematografies emergents. És per això que, per primera vegada, aquest concepte s'ha integrat tant al nom com al cartell de la Mostra, obra de la dissenyadora Elena Filbà.

Àmplia oferta de films inèdits

Pel que fa a la programació, aquesta estarà integrada tant per òperes primes com per segones i terceres pel·lícules de directors pocs coneguts i de diferents nacionalitats. La programació de la Mostra destaca en aquesta edició per l'àmplia oferta de films inèdits al nostre país que es projectaran en primícia. En total es podran veure 12 llargmetratges, dels quals 8 seran preestrenes. D'aquesta manera, es vol donar sortida a títols internacionals amb poca difusió en les sales comercials.

La XXVII Mostra de Cinema de Nous Realitzadors es fixarà especialment en el cinema dirigit per dones a través d'un cicle monogràfic. El cicle, titulat Caixes de Pandora, està format per cinc pel·lícules, tres de les quals són preestrenes, de noves realitzadores que tenen en comú el missatge compromès, la mirada personal i crítica i l'ús del documental com a via d'expressió.

Les pel·lícules que es podran veure en aquest cicle són"20 fingers" (Iran), el dissabte 5, "Mur" (França-Israel), el dijous 10, "Struggle" (Àustria), el diumenge 6, "Depuis que Otar est parti" (França-Bèlgica), el dilluns 7, i "El cielo gira" (Espanya), el divendres 11. Aquests films tracten de temes com la immigració, el conflicte entre Israel i Palestina, la precarietat laboral, la soledat i el pas del temps.

La inauguració de la Mostra serà el proper dijous 3 de novembre, amb la preestrena de la pel·lícula francesa "L'Esquive" (que a Espanya es titularà "La escurridiza", o "Cómo esquivar el amor"), d'Abdellatif Kechiche, un film revelació a França, i que ha guanyat el darrer premi Cèsar, per davant d'altres títols com "Los niños del coro" i "Largo domingo de noviazgo". El cinema francès tindrà un pes destacat en la programació del certamen, ja que a banda de "L'Esquive", "Le Mur" i "Depuis qu'Otar et parti" també són d'aquesta nacionalitat.

D'altra banda, a la secció oficial també es podran veure els llargmetratges "CSA: Confederate States of America" (EUA), el divendres 4, "Anita and me" (Gran Bretanya), el diumenge 6, "Buffalo Boy" (Vietnam/Bèlgica/França), el dimarts 8, "Primer" (EUA), el dimecres 9, "My sassy girl" (Corea del Sud), el dissabte 12, i a la clausura "Iluminados por el fuego" (Argentina), el diumenge 23.

Rècord de participació a la IX Mostra de Curtmetratges

D'altra banda, entre el 3 i el 13 de novembre també tindrà lloc la IX Mostra de Curtmetratges. En aquesta edició s'han rebut un total de 120 curts, el número més alt de la història de la convocatòria, dels quals es triaran 11 finalistes que es projectaran al davant del llargmetratge en cada sessió, a excepció de la clausura.

Els finalistes obtaran als premis de Millor curt en 35 mm, Millor curt digital i al Premi del públic, que s'atorgarà per votació popular durant els dies que duri la mostra.

D'altra banda, i fora de concurs, el diumenge 13 es passaran 5 curtmetratges fets per autors de Mataró i Maresme.