Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament acaba la redacció del projecte executiu del nou CEIP i l'escola bressol de l'àmbit de Via Europa

Escoltar

L'Ajuntament acaba la redacció del projecte executiu del nou CEIP i l'escola bressol de l'àmbit de Via Europa

L'Ajuntament de Mataró ja ha finalitzat la redacció del projecte executiu del nou CEIP i l'escola bressol de l'àmbit de Via Europa, que es presentarà a aprovació inicial al Ple de juny. La regidora d'Obres, Montse López, i el president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas, han presentat avui el projecte en roda de premsa.

Els terrenys on es construiran els nous equipaments educatius estan delimitats per la plaça d'Antonio Machado, el Torrent de la Pólvora, el carrer d'en Marià Ribas i Bertran i la ronda de Jaume Ferran. El solar, de forma irregular, té una superfície de 8.014,48 m2, i una diferència de nivell de fins a 13 metres, entre el punt més baix i el més elevat.

Construcció adaptada a l'entorn

El projecte s'ha adaptat a les condicions topogràfiques del solar, per integrar tot el conjunt en l'entorn. Per aconseguir-ho, s'ha optat per fer una distribució de l'espai edificat per nivells.

Els equipaments educatius s'ubicaran en dos edificis de forma rectangular. Estaran col·locats un al costat de l'altre i units entre ells, de manera que cadascun dels diferents nivells serà compartit, tot i que un dels edificis (bloc B) quedarà més elevat.

 • Bloc B, amb 4 nivells: planta +1, planta 0, planta €1, planta €2.
 • Bloc A, també amb 4 nivells: planta 0, planta €1; planta €2 i planta €3.

La futura escola bressol ocuparà la planta €3 i compartirà la €2 amb el CEIP, que també ocuparà la resta de nivells dels edificis.

Els espais exteriors també quedaran a diferents nivells. Els recorreguts entre els patis exteriors i pistes esportives estaran adaptats mitjançant rampes per garantir la mobilitat.

Accessos diferenciats

Els accessos als dos equipaments escolars es realitzaran de manera independent. L'accés principal del CEIP es farà mitjançant la planta 0, des de la plaça d'Antonio Machado. Aquest equipament també tindrà dos accessos secundaris: un que conduirà al pati i a les pistes esportives, des del carrer de Marià Ribas i Bertran, i l'altre que serà de servei, des de la ronda de Jaume Ferran.

L'accés a l'escola bressol es farà des del Torrent de la Pólvora.

Distribució del nou CEIP

El nou CEIP serà de dues línies, tindrà capacitat per a 450 alumnes i ocuparà una superfície útil de 2.898,47 m2. La distribució per plantes serà la següent:

 • Planta +1: menjador (141,34 m2), cuina, vestidors i 2 lavabos per als alumnes.
 • Planta 0:
 • Educació infantil: 6 aules, 1 aula de psicomotricitat, 1 aula per a grups petits, despatx de tutoria, 3 lavabos, 1 magatzem, 1 lavabo al pati.
 • Educació primària: 4 aules de primària, 1 aula de música-audiovisuals, 1 aula d'informàtica, 1 aula de plàstica, 1 aula de suport, despatx de tutoria, 2 lavabos per als alumnes, 1 magatzem.
 • Administració: lavabos per als professors, consergeria/reprografia, sala de professors, despatxos i secretaria.
 • Planta €1:
 • Educació primària: 8 aules de primària, 2 aules de reserva, 4 aules per a grups petits, 2 lavabos per als alumnes, 1 magatzem, 2 despatxos de tutoria, biblioteca (61,95 m2).
 • Administració: 1 lavabo adaptat, despatx AMPA.
 • Planta €2:
 • Educació primària: gimnàs (246,28 m2), 2 vestidors, 2 banys.

A la zona exterior, el CEIP tindrà també 6 aules d'educació infantil i un porxo (397,24 m2). El pati estarà dividit per edats, de manera que la zona de jocs per a educació infantil ocuparà 737,25 m2 i la de primària 1969,26 m2. També tindrà una pista poliesportiva de 1.410,33 m2 i una horta de 679,25 m2.

Distribució de la futura escola bressol

Segons el projecte executiu, l'escola bressol ocuparà uns superfície útil de 675,83 m2, i tindrà capacitat per a 107 places. La distribució per plantes de l'escola bressol serà la següent:

 • Planta €2: 4 aules, 4 zones d'aigua (espai amb canviadors i lavabos), 1 sala de professors, 1 lavabo, una sala polivalent (35,26 m2), vestíbul i entrada.
 • Planta €3: 2 aules, 2 zones d'aigua, 1 aula de lactants, biberoneria (espai amb els estris per preparar els biberons), office-menjador (18,95 m2), secretaria, 1 vestidor per a adults, 1 lavabo adaptat, zona per guardar els cotxets, 1 magatzem (20,24 m), bugaderia, lavabos i 1 magatzem de la zona de pati.

L'escola bressol tindrà també una zona de jocs exterior de 388,34 m2.

Finançament

Segons el projecte executiu, les obres de construcció del CEIP estan pressupostades en 4.199.900 euros, mentre que la construcció dels espais que ocuparà l'escola bressol té un pressupost d'1.199.820 euros. L'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya tenen previst signar un conveni de col·laboració per tirar endavant el finançament i la construcció del CEIP, d'acord al protocol signat el passat mes de gener.

Fins que els nous equipaments educatius puguin entrar en marxa, el nou CEIP començarà a funcionar el proper curs en mòduls provisionals que s'instal·laran al Parc Central.

Un cop superats tots els tràmits administratius i adjudicat el projecte executiu, les obres tindran una durada prevista de 18 mesos.