Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aconseguirà reduir d'un 36% el consum energètic del Parc Central amb la reforma de l'enllumenat

Escoltar

L'Ajuntament aconseguirà reduir d'un 36% el consum energètic del Parc Central amb la reforma de l'enllumenat

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament ha començat la renovació de l'enllumenat públic del recinte del Parc Central, (l'antic, és a dir, el situat entre el passeig de Carles Padrós, l'avinguda del Velòdrom, l'avinguda del Corregiment de Mataró i la plaça d'Espanya).

Els treballs comprenen la retirada de les línies i punts de llum existents, el condicionament del quadre d'escomesa actual i la instal·lació de noves línies de distribució i de columnes, braços i llumeneres.

Les obres, que tindran una durada aproximada de 10 setmanes, les portarà a terme l'empresa ACISA amb un pressupost de 157.758,28 €.

En total hi haurà 91 punts de llum, 9 més que en la instal·lació actual. S'ha dissenyat un tipus d'enllumenat específic per a cada zona del recinte, segons el seu ús (accessos, pista central, zones de petanques, zona de jocs infantils, vies de pas).

Als accessos, les llumeneres seran de 400 W de vapor de mercuri, i aniran situades sobre columnes de 12 metres.

Als camins peatonals, les làmpades seran de vapor de sodi, tindran una potència de 100 W i estaran situades sobre columnes de 4 metres.

A la plaça central del Parc hi haurà llumeneres dobles. Les més altes, que estaran situades a 9 metres, tindran una potència de 250 W i seran d'halogenurs metàl·lics. Les altres, a 5 metres d'alçada, seran de vapor de sodi i tindran una potència de 150 W.

Mesures de protecció i estalvi energètic

Com a mesures de protecció es prenen totes aquelles que indica la normativa contra contactes elèctrics directes i indirectes i contra sobrecàrregues i curtcircuits.

L'estalvi energètic real es veurà incrementat per la instal·lació de doble nivell de flux en el 90,7% de la instal·lació. El doble nivell de flux permet reduir el nivell de llum en les hores en què menys s'utilitza la via pública.

La previsió d'estalvi energètic que suposarà la posada en marxa del nou enllumenat del Parc Central és del 36,39%.