Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i la Generalitat signen un protocol de col·laboració per a la construcció de l'escola de Via Europa

Escoltar

L'Ajuntament i la Generalitat signen un protocol de col·laboració per a la construcció de l'escola de Via Europa

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i la consellera d'Educació de la Generalitat, Marta Cid, han signat avui un protocol de col·laboració per a la construcció del Centre d'Educació Infantil i Primària "Mataró", que donarà servei a la zona de Via Europa i entorns.

El centre educatiu, que serà de dues línies, s'aixecarà en els terrenys delimitats pels carrers de Marià Ribas i Bertrán, el Torrent de la Pòlvora i la ronda Jaume Ferran. En aquest solar és on està previst que l'Ajuntament construeixi també la nova escola bressol de la Via Europa, de manera que els terrenys es convertiran en una nova illa educativa.

El CEIP "Mataró serà la primera escola de primària que es crearà de nou en els últims vint anys a la ciutat. De fet, el CEIP Anxaneta que serà el proper edifici educatiu amb què comptarà la ciutat és de substitució i ampliació i no pas de nova creació.

El protocol signat aquesta tarda a la Sala dels Lleons de l'Ajuntament estableix que, un cop estigui redactat, supervisat, i aprovat el projecte executiu de les obres, la Generalitat i l'Ajuntament signaran un conveni de col·laboració per tirar endavant el finançament i l'execució de l'obra..

La redacció del projecte anirà a càrrec de l'Ajuntament, tal com està estipulat en el Programa d'Actuació Municipal 2005.

El pressupost estimatiu de les obres de redacció del projecte, la direcció i execució dels treballs serà de 4.124.091 euros, que es repartirà en diferents anualitats.