Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament renova l'enllumenat de diferents vials del Pla d'en Boet

Escoltar

L'Ajuntament renova l'enllumenat de diferents vials del Pla d'en Boet

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament ha començat aquesta setmana la renovació de l'enllumenat públic a 7 vials del Pla d'en Boet.

Aquesta renovació de l'enllumenat públic afecta els següents carrers:

  • ronda de Francesc Macià, entre els carrers de Ciutat Freta i de Javier Castaños,
  • carrer de Rosa Sensat,
  • carrer de Sant Cugat, entre l'avinguda de Lluís Companys i la ronda de Francesc Macià, al cantó de muntanya,
  • passatge dels comtes Mir i Borrell, entre els carrers de Sant Cugat i de Rosa Sensat,
  • passatge d'Alfons IV el Magnànim, entre els carrers de Sant Cugat i de Rosa Sensat,
  • passatge de Jaume II el Just, entre els carrers de Sant Cugat i de Rosa Sensat,
  • passatge de Ferran II el Catòlic, entre els carrers de Sant Cugat i de Rosa Sensat.

Dins del mateix projecte, també s'està duent a terme la renovació de l'enllumenat de la zona d'oci que hi ha davant del Poliesportiu Municipal Eusebi Millán.

Les obres, que tindran una durada aproximada de dos mesos, les porta a terme l'empresa Electricitat Boquet SL amb un pressupost de 124.800,00 €.

A l'hora de fer la instal·lació, l'actual quadre elèctric es mantindrà, ja que es troba en bon estat. En total el projecte preveu que en aquesta zona hi hagi 93 punts de llum (14 més que a l'actual instal·lació): 59 llumeneres seran de 150 W, 28 seran de 100 W i 6 de 70 W.

Al carrer de Rosa Sensat hi haurà llumeneres de vapor de sodi que tindran una potència de 150 W, i que es col·locaran sobre bàculs metàlics de 10 m d'alçària i 2 m de braç.

Les llumeneres del carrer de Sant Cugat seran de vapor de sodi de 150 W, i es col·locaran sobre bàculs metàl·lics de 10 m d'alt amb un braç de 2 m.

A la ronda de Francesc Macià, els nous punts de llum estaran situats sobre bàculs de 10 m d'alt que tindran dos braços d'1 m cadascun. Les llumeneres seran de vapor de sodi de 150 W.

Als passatges dels Comtes Mir i Borrell, d'Alfons IV el Magnànim, de Jaume II el Just i de Ferran II el Catòlic s'hi instal·laran columnes de 3,8 m d'alçària equipades amb 100 W de potència.

Per a la zona d'oci de davant del Poliesportiu Municipal Eusebi Millán, el projecte preveu instal·lar columnes de 12 m equipades amb llumeneres de vapor de sodi de 150 W.

Mesures de protecció i estalvi energètic

Com a mesures de protecció es prenen totes aquelles que indica la normativa contra contactes elèctrics directes i indirectes, i contra sobrecàrregues i curtcircuits.

El nou enllumenat disposarà de reducció de flux per doble nivell per tal d'aconseguir estalvi energètic i s'ajusta a la normativa sobre contaminació lumínica. Es calcula un estalvi energètic d'un 24,56%.