Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament renovarà el clavegueram del carrer de Sant Antoni

Escoltar

L'Ajuntament renovarà el clavegueram del carrer de Sant Antoni

L'Ajuntament de Mataró substituirà al 2006 el clavegueram del carrer de Sant Antoni, donat que la capacitat de la instal·lació actual és insuficient. L'empresa municipal encarregada del manteniment del clavegueram, Aigües de Mataró SA, ha començat a treballar en la redacció del projecte de nou col·lector, amb l'objectiu que les obres es facin coincidir amb el projecte de reurbanització del carrer de Sant Antoni.

Arran de l'esvoranc que va aparèixer el 21 de setembre a la calçada de la baixada de Santa Anna, l'Ajuntament va decidir substituir la claveguera d'aquest carrer, donat que s'havien detectat defectes en la mateixa, així com revisar l'estat del clavegueram del carrer de Sant Antoni.

Resultats de la revisió

L'empresa Aigües de Mataró SA va efectuar la revisió del clavegueram del carrer de Sant Antoni entre el 29 de setembre i l'11 d'octubre. A banda de la inspecció, la companyia ha executat els pous de registre, ha procedit a l'extracció dels sediments acumulats i ha executat les obres de reparació necessàries per garantir la seguretat estructural de la galeria, refent-se la part de la solera afectada i reforçant també la volta en els punts afectats per l'encreuament dels altres serveis.

Com a conclusió de la inspecció realitzada, Aigües de Mataró SA i el Servei d'Obres de l'Ajuntament han proposat la substitució de la totalitat de la galeria, atenent a les característiques i l'estat de conservació de la mateixa. L'actuació s'aconsella per la insuficiència de la capacitat hidràulica de la instal·lació, que ja ha provocat alguns episodis de desbordament de l'aigua d'escorrentia a la cruïlla del carrer de Sant Antoni amb l'avinguda del Maresme.

Reurbanització del carrer de Sant Antoni

La regidora d'Obres, Montserrat López, ha presentat avui en Comissió Informativa de Serveis Territorials l'avantprojecte de reurbanització del carrer de Sant Antoni. Es tracta d'una primera proposta que es presentarà als veïns de la zona amb l'objectiu de consensuar les actuacions a realitzar, que es faran coincidir amb la renovació del clavegueram del vial.

L'avantprojecte recull la reurbanització del carrer de Sant Antoni i la connexió d'aquest vial amb el carrer de Damià Campeny. La proposta per al carrer de Sant Antoni preveu ampliar les voreres de la banda de llevant, reurbanitzar les voreres de la banda de ponent d'acord amb la normativa d'accessibilitat, i habilitar una zona d'aparcament i una altra de càrrega i descàrrega al final del carrer.