Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 24 participants al taller d'ocupació 'Serveis d'Atenció a Persones Dependents' s'han incorporat al mercat laboral

Escoltar

Les 24 participants al taller d'ocupació 'Serveis d'Atenció a Persones Dependents' s'han incorporat al mercat laboral

Divendres 16 de setembre a les 12.30 hores es durà a terme a Can Palauet l'acte de cloenda del taller d'ocupació "Serveis d'Atenció a Persones Dependents". L'acte, que estarà presidit per la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Alícia Romero, i el regidor de Benestar Social, Oriol Batista, consistirà en una entrega de diplomes a les dones que han participat en aquest taller.

Enguany, la tercera edició d'aquest taller d'ocupació ha format 24 dones majors de 25 anys i en situació d'atur en l'àmbit de l'atenció a les persones. La formació rebuda els permet desenvolupar les ocupacions de Treballadores Familiars, Auxiliars de Gerontologia i Auxiliars de la Llar.

El taller ha estat cofinançat pel Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i l'IMPEM. Es va iniciar ara fa un any, el 15 de setembre de 2004. Des del dimarts 6 de setembre es pot veure una exposició gràfica sobre el desenvolupament del taller a l'edifici de l'IMPEM, al carrer d'Herrera, 70.

Els principals objectius del programa són la qualificació professional i la millora de l'ocupabilitat de les dones participants. El 100% de les alumnes-treballadores s'han incorporat al món laboral en l'ocupació per a la qual s'han format durant aquest any.

Les alumnes-treballadores han desenvolupat també una formació pràctica, oferint els seus serveis a diferents entitats de la ciutat i a diferents àmbits com gent gran, persones amb disminució psíquica o física, infància i atenció primària.

Durant el projecte, cadascuna de les participants ha realitzat més de 700 hores de formació teòrico-pràctica i ha prestat serveis amb més de 600 hores de treball pràctic. Les entitats amb les quals han col·laborat han estat:

  • Institut Municipal d'Educació de Mataró,
  • Servei de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró
  • Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer,
  • Associació Grup d'Invàlids de Mataró i Maresme (GIMM),
  • Associació Llar Santa Maria Assumpta,
  • Centre de Formació i Prevenció,
  • Residència ICASS de Mataró,
  • Esplai Rabadà,
  • Fundació El Maresme,
  • Fundació Llars de l'Amistat Cheshire, i
  • Serveis de Prevenció Assistencials i Sociosanitaris .

Les tasques que han desenvolupat aquestes alumnes-treballadores han estat actuacions d'ajuda en la higiene personal, mobilitzacions i canvis posturals, petites cures, control del servei de teleassistència, neteja de l'habitatge, compra i preparació d'aliments, cura de la roba, acompanyaments en gestions administratives i mèdiques, i suport a les activitats diàries dels centres de les entitats col·laboradores (menjador, cuina, activitats formatives, ocupacionals i de lleure) .

L'equip tècnic, depenent del Servei d'Ocupació de l'IMPEM, que ha format i coordinat a les participants en el Taller d'Ocupació, ha estat format per una directora, 3 expertes-docents i 1 auxiliar administrativa.