Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica presenta la proposta de reforma del mercat de la plaça Gran

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica presenta la proposta de reforma del mercat de la plaça Gran

El president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Antoni Civit, i el president de l'Associació de venedors de la plaça Gran i rodalies, Lluís Villar, han presentat avui la proposta del projecte per a la reforma del mercat del Rengle de la plaça Gran. La reforma que es preveu, que serà tant arquitectònica com comercial, consistirà en disminuir el número de parades en 4 i l'oferta es basarà en productes ecològics. El nou projecte s'ha presentat als veïns i comerciants de la zona així com també a la premsa.

La reforma ha estat consensuada amb l'Associació de venedors de la plaça Gran i rodalies i els venedors del Rengle i presentada en el Consell Municipal de l'IMPEM que es va celebrar el passat 18 de gener. Està previst que la redacció del projecte es pugui fer al llarg d'aquest any, mentre que les obres es podrien començar el 2006.

4 parades amb productes ecològics

Així, la proposta de reforma del mercat del Rengle ha resolt que les 12 parades que ocupen actualment l'edifici es transformin en 4. Aquestes noves instal·lacions seran més espaioses i permetran que s'hi puguin tenir cambres frigorífiques i millors condicions per als productes.

Pel que fa als productes que es vendran, aquests seran ecològics. Hi haurà una parada de fruita i verdura; una de carn; una d'aviram i una de peix. Aquests productes complementaran l'oferta de l'entorn. Aquest canvi de concepte permetrà vendre elements diferenciadors i convertir aquest espai en el referent per la compra d'aquest tipus de serveis a la ciutat.

Els productes ecològics són productes que es diferencien de la resta perquè són respectuosos amb el medi ambient, el procés d'elaboració és més sostenible, són de qualitat i més saborosos.

Un edifici singular

L'edifici del Rengle, d'estil modernista, va ser projectat per l'arquitecte Emili Cabanyes l'any 1892. El 1893 Josep Puig i Cadafalch va projectar i executar la reforma de la coberta que li dóna l'aspecte actual.

El Rengle es va projectar com a mercat, funció que ha desenvolupat fins ara, i està considerat un equipament comunitari catalogat pel Pla especial del patrimoni arquitectònic de Mataró.

El 1982 l'edifici va ser restaurat. Aquesta reforma va consistir en el sanejament de l'estructura, la renovació de les instal·lacions i un nou accés a les parades, a més de la urbanització global de la plaça.

Passats els anys des d'aquesta restauració, i donat el progressiu tancament de diferents parades, s'ha vist necessari intervenir per tal de reconvertir aquest equipament municipal i dotar-lo d'unes millores estructurals mantenint el seu ús comercial i de mercat.

El projecte arquitectònic de reforma es concedirà a través de concurs que haurà de superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació.

Com a mesura provisional s'ha fet una concessió d'un màxim de 7 anys perquè les 5 parades vacants reobrin les seves persianes mentre no s'executi el nou projecte.