Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor organitza un taller de consum de joguines per als escolars de Mataró

Escoltar

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor organitza un taller de consum de joguines per als escolars de Mataró

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) ha organitzat un taller de consum de jocs i joguines adreçat als escolars de Mataró. L'objectiu d'aquesta activitat és potenciar el coneixement dels drets i obligacions dels consumidors i usuaris entre els estudiants.

La primera sessió es va realitzar el 27 d'octubre. Està previst que el taller finalitzi el proper 16 de desembre. L'activitat es duu a terme entre les 9.30 h i les 12 h al Casal de Joves de la plaça d'Espanya, i la realitzen dues monitores de l'empresa Entorn, especialitzada en el treball amb escoles. Està previst que hi participin aproximadament 700 alumnes de 5è de primària.

L'activitat consisteix en un simulacre de compra: els alumnes van a la botiga, on disposen d'una quantitat limitada d'euros i han d'adquirir una joguina que ells creguin que pot ser utilitzada pel major nombre de persones possible i durant el major temps possible. Els alumnes fan dues compres. La matèria teòrica està inclosa en forma de comentari de les diferents adquisicions que s'han fet.

Així, mitjançant una activitat pràctica, els alumnes treballen diferents conceptes relacionats amb el consum, com ara consum responsable, consum solidari, etiquetatge correcte, llocs on reclamar, necessitat del tiquet de compra, comprovació dels diners, respecte al medi ambient o igualtat de gènere.

Les joguines que s'utilitzen en el taller són exemples de casos que els nens poden trobar a les botigues reals. El material és propietat de l'Ajuntament i s'actualitza any rere any.

L'activitat finalitza amb una memòria valorativa de l'efecte que ha tingut el taller en els alumnes.