Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró presenta la programació de la 4a Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom

Escoltar

TecnoCampusMataró presenta la programació de la 4a Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom

La presidenta de la TecnoCampusMataró, Pilar González-Agàpito, ha presentat aquest matí en roda de premsa la programació de la 4a Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom. Del 17 al 23 d'octubre persones de totes les edats, professionals i empresaris podran participar en una seixantena d'activitats per iniciar-se, compartir experiències o reflexionar al voltant de les noves tecnologies. La innovació com a dinamitzador de l'economia i creador de nous productes i serveis serà l'eix central d'aquesta edició.

Taules rodones i debats, tallers d'innovació i d'iniciació a les noves tecnologies, jornades i "tasts tecnològics" per a empreses i emprenedors, concerts electrònics, trobades d'inquiets i de programadors lliures; olimpíades multimèdia, megaxats i castellers cibernètics o cercaviles són algunes de les activitats protagonistes de la 4a Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom. L'esdeveniment centrarà la seva temàtica en la innovació i comptarà amb especialistes d'arreu del món. El programa complet es pot consultar a www.tecnocampus.com/setmana2005.

La setmana tecnològica l'organitzen el TecnoCampusMataró i l'Ajuntament de Mataró amb la col·laboració d'una seixantena d'entitats. La conferència internacional "Innovació3: emprenedors, tecnologia i territori" serà l'acte central de la setmana. Destacats especialistes mundials en la matèria obriran la reflexió sobre la importància de la innovació per avançar-se a les tendències de mercat i crear nous productes i serveis en un món en evolució constant.

Serà dimarts 18 d'octubre a les 11 del matí quan Juan Rada, Senior Vice-President d'Oracle Industries and Applications EMEA; el professor Jan Annerstedt, UNESCO Chair at Copenhagen Business School and Interlance-Invent ApS i l'australià, John Wolpert, Executive for Trusted Intermediaries, InnovationXchange Australia, iniciaran la conferència que es complementarà amb diferents activitats, workshops i tallers.

Quant a la innovació, també destaca la II Jornada d'Intercanvi d'Experiències Innovadores. Es tracta de la trobada de la Xarxa d'Incubadores de Catalunya a la que hi assistiran representants de diversos vivers d'empreses del país; compartiran noves iniciatives i serveis innovadors posats en marxa els darrers mesos i comptarà amb la participació d'especialistes europeus i australians.

Els tallers d'innovació en el comerç i la restauració o en els serveis a les persones, o la conferència "Innovació, idees de negoci i sectors emergents" a càrrec de l'especialista Alfons Cornella, són altres activitats de la setmana relacionades amb la innovació.

Activitats per a tothom

Apart d'aquestes novetats, la 4a Setmana de Noves Tecnologies manté la seva vocació d'apropar les TIC a ciutadans i empreses. I és per aquesta raó que s'ha organitzat un ampli programa d'activitats apte tant per als qui volen tenir el primer contacte amb l'ordinador com els qui volen conèixer les darreres tendències, programaris i aplicacions.

Tot i que la Setmana centrarà les activitats del 17 al 23 d'octubre, els organitzadors han programat diversos actes oberts a la participació de tothom i relacionats amb les TIC durant tot el mes d'octubre i que també coincidiran amb el dia d'Internet, el dimarts 25.

Els tallers Posa't al dia inclouran cursos per perdre la por a l'ordinador o gestionar per primera vegada el correu electrònic. També hi ha tallers per conèixer el darrer programari de realització de vídeo, per manipular àudio i vídeo en temps real o per trucar gratuïtament mitjançant Internet.

La festa tecnològica, trobades i debats

La Setmana és especialment la festa de les noves tecnologies a Mataró. La Cercavila amb la Colla Basilisc, el Megaxat casteller amb els Capgrossos de Mataró, les Olimpíades de jocs multimèdia a diversos ciberlocals de la ciutat, els concerts de jazz electrònic i de Dj's, pel·lícules com "Gattaca" o espectacles de dansa com "Trànsit 20" i la "Festa CD Man" en són un bon exemple.

"Com els blogs han canviat la política" és el títol d'una interessant taula rodona moderada per David Ugarte i que protagonitzaran l'ex-ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, el comentarista de la SER, Fernando Berlín, i el blogger, Pablo Pombo.

La Setmana és un espai obert a la reflexió on es compartiran diverses experiències relacionades amb les noves tecnologies. En aquest àmbit, destaca la videoconferència "Delinqüència i xarxa: el costat fosc de la xarxa", la conferència sobre els Zàpares on es parlarà de diversitat cultural, globalització i noves tecnologies a l'Amazònia, o la de "La memòria dels que ballen" i que tractarà l'impacte de les TIC en la conservació de la memòria artística.

La Trobada d'Inquiets, la de la Comunitat Educativa Marista, la dels jugadors d'escacs, la del programari lliure Linux, la dels Ciberpunks i blogguers, la de Fem Pinya o la conferència d'art i creativitat de l'artista Perecoll i la dissenyadora multimèdia Isabel Roca donaran a conèixer com utilitzen les noves tecnologies grups de persones diferents: metges, melòmans, professors i alumnes, escaquistes, programadors, castellers, dissenyadors i artistes de totes les edats.

Gentic i e-Govern

Els empresaris i emprenedors que vulguin conèixer les darreres tendències tecnològiques tenen una cita ineludible a la Mostra Gentic. Dimecres 19 i dijous 20 d'octubre es donaran a conèixer a l'Hotel NH Ciutat de Mataró les darreres aplicacions TIC per als sectors tradicionals (tèxtil, construcció, comerços, restauració i turisme) i per a les Pimes en general.

Especial importància tindran durant aquests dies els anomenats TIC Training o "tasts tecnològics" dirigits a empresaris i professionals que podran provar durant 15 o 30 minuts els darrers avenços i aplicacions. La Mostra Gentic es clausurarà amb la Tertúlia Digital, un dels esdeveniments tecnològics més importants i que tradicionalment es celebra a Barcelona.

Finalment, la Setmana també serà l'espai per compartir experiències en l'aplicació de les noves tecnologies a l'administració i en els àmbits polític, tècnic i universitari. Especial rellevància tindrà la Jornada d'e-Govern que protagonitzaran el TecnoCampusMataró, l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt), Localret, Infonomia i Propolis. L'EUPMt inaugurarà el curs el divendres 14 d'octubre amb una conferència a càrrec del director general de la CCRTV, Joan Majó.

Espots i tecnodiari.com

Per segon any consecutiu, els organitzadors han convocat el concurs Es·Pot que premia el millor anunci televisiu de la Setmana 2005 i que ha comptat amb la participació de vuit equips. L'anunci guanyador promocionarà la 4a Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom. L'entrega de premis tindrà lloc el dimecres 19 d'octubre a Can Palauet.

Per a tots aquells que vulguin seguir la informació i el dia a dia de la 4a Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom, el TecnoCampusMataró promou el diari electrònic www.tecnodiari.com. El diari actualitzarà la informació durant tots els dies amb notícies i reportatges dels actes principals, agenda, entrevistes i opinions dels seus protagonistes.

Televisió de Mataró també farà un especial seguiment de la setmana tecnològica de Mataró amb l'emissió de reportatges i notícies, i també del debat "Pantalla Oberta" dedicat a les TIC. En l'àmbit radiofònic, l'emissora COM Ràdio enregistrarà el programa "La Malla Ràdio" dedicat a la ciència i a les noves tecnologies el dimarts 18 d'octubre que s'emetrà íntegrament el mateix dia a la mitjanit.