Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trànsit Projectes i ACM dirigiran i gestionaran el centre de creació i pensament contemporani de Can Xalant

Escoltar

Trànsit Projectes i ACM dirigiran i gestionaran el centre de creació i pensament contemporani de Can Xalant

La Junta del Patronat Municipal de Cultura va adjudicar el contracte de direcció i gestió integral del nou equipament ahir dilluns, 17 d'octubre, aprovant la proposta del Jurat Qualificador que va estudiar i valorar els projectes presentats.

El termini per a la presentació de propostes va acabar el 31 de setembre passat i al concurs es van presentar dues propostes, una de la cooperativa mataronina Arcàdia i la de l'adjudicatari Trànsit, que es presentava associada a ACM, col·lectiu cultural de Mataró que aplega intel·lectuals i artistes contemporanis de la ciutat.

Els participants en el concurs havien de presentar, a més a més de la documentació administrativa corresponent, un Pla de Gestió, un Pla d'Inversió, un Pla de Comunicació, un Pla Econòmic i Financer (i proposta econòmica) i propostes de millores a les contingudes en el Plec de Condicions.

Per a l'estudi de les propostes el Plec es va preveure la constitució d'un jurat qualificador format per dos representants de la Generalitat de Catalunya, dos de l'Ajuntament de Mataró i un professional independent nomenat de mutu acord.

El projecte de Can Xalant començarà a funcionar el proper 1 de novembre i finalitzarà el 31 de desembre de 2007. El pressupost total destinat a aquesta iniciativa per a aquest període és de 730.000 € repartits en els diferents períodes anuals.

Fruit de l'acord entre l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat, que financia el projecte amb 2/3 del seu pressupost de funcionament i l'Ajuntament, que aporta l'edifici i el pressupost restant, es dóna resposta a la necessitat de dotar la ciutat d'un equipament emblemàtic, i amb l'objectiu de crear una xarxa d'espais i centres dedicats a la creació i el pensament contemporanis, amb vocació de situar-los en l'escena nacional, estatal i internacional.

D'acord amb el plec de clàusules que regeix el contracte, l'Ajuntament mantindrà sempre la titularitat i la potestat de direcció i control del servei públic, per preservar-ne el seu bon funcionament.

 

La posada en marxa de Can Xalant està emmarcada en el Pla d'Equipaments Culturals de Mataró del Patronat Municipal de Cultura. L'equipament es troba a l'antiga masia de Can Xalant situada al Pla d'en Boet, i és el resultat de les obres de rehabilitació que el Servei d'Obres de l'Ajuntament inicià el juliol de 2003 i que acabà el passat mes de maig.

El Jurat Qualificador

Generalitat de Catalunya:

Berta Sureda, Gerent de l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural

Sílvia Duran, Tècnica de l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural

Ajuntament de Mataró:

Rafael Milán, Director del PMC

Gisel Noè, Tècnica d'Arts Visuals del PMC

Professional independent:

Carles Guerra

Trànsit Projectes

Trànsit Projectes actua des de 1985 com a equip de professionals de la cultura i l'educació al servei de les polítiques de desenvolupament territorial.

Trànsit treballa des de dues perspectives: el suport a la gestió de serveis i projectes i el contrast i la reflexió teòrica que permeten avançar en la recerca de plantejaments tècnics i metodològics.

Trànsit és un instrument útil per a totes les entitats, empreses i institucions compromeses en el desenvolupament integral del territori i que aposten per la qualitat en la gestió.

ACM

ACM, Associació per a la Cultura i l'Art Contemporani fou creada l'any 1996 a Mataró. És una associació que té la finalitat de crear i difondre tot tipus d'activitats culturals i artístiques. Organitza exposicions, concerts, conferències i altres esdeveniments compromesos amb l'estètica i el pensament contemporanis que queden documentades en les seves pròpies publicacions i projecta col·laboracions pluridisciplinars amb artistes, altres associacions i institucions culturals.

ACM és una associació sense un espai físic concret i que ha basat les seves actuacions en la recerca d'espais alternatius d'exposició.