Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

15 alumnes de secundària participaran en tallers per treballar la interculturalitat i la resolució de conflictes

Escoltar

15 alumnes de secundària participaran en tallers per treballar la interculturalitat i la resolució de conflictes

Alumnes de secundària de l'IES Alexandre Satorras participaran al llarg de tres dies en els tallers per treballar la interculturalitat i la resolució de conflictes organitzats per la Diputació de Barcelona i que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Els tallers, que es faran els dies 16, 17 i 24 de novembre, els faran 15 alumnes de 4t d'ESO de l'institut que han escollit el crèdit variable d'educació intercultural. L'IES Alexandre Satorras també participa en el programa "Joves guia" juntament amb altres 4 centres escolars de la ciutat.

El curs consta de dues sessions de tres hores cadascuna en les quals els alumnes d'entre 15 i 16 anys podran analitzar, treballar i reflexionar sobre els nostres orígens, què sabem de les altres cultures, com és la realitat del nostre entorn i també fer propostes d'accions per la bona convivència.

L'objectiu és que els joves puguin analitzar els tòpics envers altres cultures, els estereotips, els prejudicis o els diferents tipus de discriminació, i aprendre a conviure i respectar les diferències; a més de facilitar un creixement personal que els permeti ser conscients de la pròpia relació amb altres cultures.

La iniciativa s'ha concebut per donar resposta a les necessitats que planteja el nou marc cultural i social que es dibuixa a les aules a partir del fenomen migratori, que demana nous reptes de convivència i d'aprenentatge en relació a totes les cultures presents avui dia.

Mataró és la primera ciutat en què es portarà a terme aquest projecte de la Diputació que també es farà, els mesos de desembre i gener, a 11 municipis més de Catalunya: Manresa, Vilanova i la Geltrú, Cornellà, Badalona, Granollers, Sabadell, Rubí, Terrassa, Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi. En total hi participaran més de 300 joves.