Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COMRàdio emet un programa en directe des de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró

Escoltar

COMRàdio emet un programa en directe des de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró

Demà divendres 24 de febrer l'emissora COMRàdio farà el seu programa d'humor "La Divina Comèdia" a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT). En el programa, que s'emet diàriament de 12 a 13 hores, hi seran presents els alumnes de l'assignatura de guionatge de la nova titulació Graduat en Mitjans Audiovisuals.

Aquesta classe pràctica és el resultat de l'acord signat entre productores de ràdio i de televisió i l'EUPMT el passat dia 25 de gener i que té com a objectiu l'estreta col·laboració entre aquestes empreses i l'escola, impartint classes pràctiques per tal que els alumnes coneguin bé la realitat del sector abans d'incorporar-s'hi professionalment.

Els alumnes de guionatge hi seran presents tant durant la instal·lació de la infrastructura necessària com durant l'emissió del programa. Després, es farà un col·loqui obert sobre guionatge a la ràdio.

Un programa d'entreteniment

"La Divina Comèdia" és un programa diari d'humor que parla de tot allò que es viu durant el dia a dia. El seu director i presentador, Miquel Giménez, el descriu com una capsa on hi cap de tot: ironia, humor crític, surrealisme i també una pinzellada de tendresa. Aporta seccions estrambòtiques, col·laboradors inversemblants, entrevistes a personatges insòlits i tertúlies amb peixateres o amb la mainada. Fins i tot, el programa té un serial diari fet com els d'abans, amb guió, efectes especials, músiques i un quadre d'actors.

Empreses col·laboradores

Amb el Graduat en Mitjans Audiovisuals de l'EUPMt hi col·laboren les següents empreses i institucions: Adagio, Ajuntament de Mataró, Barcelona Multimedia, COMRàdio, Cotelux, Cromosoma, Diagonal TV, Escletxa, Gentic, I2Cat, La Incubadora de Mataró, La Malla.net, La Productora, Lavinia, Newi (Anglaterra), Nexotech, Onda Rambla, TecnoCampusMataró, Televisió de Mataró, Visual Sonora, Vitelsa i Xarxa Audiovisual Local.

Pla d'estudis

El Graduat en Mitjans Audiovisuals té una durada de 3 anys amb 180 crèdits ECTS. El pla d'estudis és clarament multidisciplinar i orientat a la capacitació professional. Després d'una base inicial de fonamentació, amb l'objectiu d'obtenir els coneixements bàsics del món audiovisual, s'aprofundeix en tres àmbits: per una banda, so, música electrònica i ràdio; d'altra, televisió, imatge, il·luminació i vídeo; i finalment, publicació de continguts, animació, interactivitat i realitat virtual. Els estudis també incorporen coneixements de producció, màrqueting, publicitat i creativitat.

Els estudiants de l'EUPMt faran pràctiques a les instal·lacions de les diferents productores i cadenes de ràdio i televisió amb les quals s'ha arribat a un acord. A més, els alumnes també han de realitzar dues setmanes a l'any d'estudis a la universitat NEWI del país de Gales (Gran Bretanya)

Un centre tecnològic de prestigi

L'EUPMt va ser dels primers centres universitaris adscrits a la Universitat Politècnica de Catalunya fora de Barcelona. Busca un doble objectiu: d'una banda, formar professionals en l'àmbit tecnològic i, d'altra banda, donar resposta i assessorament al teixit econòmic i social del seu entorn. Actualment, imparteix els següents estudis d'Enginyeria Tècnica: Industrial (Electrònica Industrial), Informàtica de Gestió i de Telecomunicació (Telemàtica). També s'ofereix el Graduat en Mitjans Audiovisuals, adreçat a tots els batxillerats. Per altra banda, realitza cursos d'especialització de postgrau i intercanvis internacionals amb altres universitats.