Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou aparcament soterrani de la ronda de Rafael Estrany tindrà capacitat per a 267 places

Escoltar

El nou aparcament soterrani de la ronda de Rafael Estrany tindrà capacitat per a 267 places

El Ple municipal va aprovar inicialment dijous, 12 de gener, el projecte per a la construcció del nou aparcament soterrani de la ronda de Rafael Estrany. Promogut per l'empresa municipal Gestió Integral del Trànsit, SL (GINTRA), l'aparcament tindrà una capacitat per a 267 places.

El nou aparcament soterrani estarà ubicat en els terrenys situats entre la prolongació dels carrers de Josep Goday i de Frank Marshall, on actualment hi ha un aparcament provisional en superfície. Aquest equipament provisional serà substituït per un nou aparcament públic en superfície amb capacitat per a 200 places, que quedarà ubicat entre l'aparcament soterrat i la riera de Sant Simó.

Tant l'aparcament soterrani com l'aparcament en superfície formen part d'un projecte global d'ordenació a l'àmbit de la ronda de Rafael Estrany, que inclou també, entre altres actuacions, les obres de reurbanització de la ronda, ja iniciades.

Característiques bàsiques de l'aparcament

L'aparcament soterrani tindrà una superfície total construïda de 6.947,23 m2, distribuïda en dues plantes soterrani de 133 i 134 places respectivament, que tindran unes dimensions aproximades de 2,5 x 5 m. L'accés per als vehicles estarà ubicat en una rampa lateral de doble sentit de circulació disposada al costat oest de l'aparcament i que dóna accés a les dues plantes des de la ronda de Rafael Estrany. La circulació per l'interior de l'aparcament serà sempre en sentit únic.

Els vianants podran accedir a l'aparcament des de l'entrada de la part oest de l'aparcament, (a uns 15 metres de la ronda de Rafael Estrany), o pel costat est (a uns 50 metres de la ronda).

A la primera planta, a prop de l'accés, s'instal·larà la sala de control i de centralització de serveis. Les noves instal·lacions comptaran amb sistemes de seguretat i prevenció d'incendis (detector, alarma, extintor i boca d'incendis) i un ascensor per a l'accés dels vianants.

El nou aparcament de la ronda de Rafael Estrany comptarà amb les mesures necessàries per facilitar l'accessibilitat a persones amb problemes de mobilitat.

La inversió prevista per l'execució de les obres és de 4.449.696 euros. Abans no comencin els treballs, el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació.