Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una resolució de suport a l'actor Pepe Rubianes i a favor de la lliure expressió artística

Escoltar

El Ple aprova una resolució de suport a l'actor Pepe Rubianes i a favor de la lliure expressió artística

El Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat dijous una resolució en defensa de la lliure expressió artística al teatre. La proposta la van presentar els grups municipals de PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC, que van acceptar la petició del grup municipal del PPC per votar per separat els dos punts de la proposta: d'una banda es va votar la part expositiva i el punt 1 dels acords, que es van aprovar amb els vots a favor dels grups signants de la proposta; i d'altra banda es va votar el punt 2 dels acords, aprovat per unanimitat de tot el plenari.

El text íntegre de la resolució és el següent:

"Atès que l'actor Pepe Rubianes (guanyador del Premi Internacional d'Humor Gat Perich 2006), dirigeix l'obra de teatre "Lorca eran todos", on ret homenatge a Federico García Lorca i a tots els desapareguts en la Guerra Civil, en un muntatge dramàtic que repassa els últims mesos de vida del poeta granadí.

Atès que, amb aquesta obra, Rubianes també vol homenatjar a aquelles persones que van patir les nefastes conseqüències de la Guerra Civil espanyola.

Atès que l'obra de Rubianes ha estat desprogramada del Teatro Español arran de la pressió d'una minoria de mitjans de comunicació estatals.

Atès que l'actitud i els valors, que en tota la seva trajectòria artística, ha divulgat l'actor Pepe Rubianes, s'han caracteritzat per la tolerància, la democràcia, i el respecte a totes les persones independentment de les seves tendències polítiques.

Atès que Mataró sempre s'ha caracteritzat per rebre obertament i amb una gran acceptació les obres de teatre de Rubianes que s'han programat.

Per tot això que hem exposat el Ple de l'Ajuntament adopta els següents acords:

Primer. Mostrar el suport de l'Ajuntament de Mataró a l'actor Pepe Rubianes, i als actors i l'equip que fan possible l'obra de teatre "Lorca eran todos".

Segon. Expressar el suport de l'Ajuntament de Mataró a la lliure representació pública a la nostra ciutat, d'aquesta o qualsevol obra de teatre o altres expressions culturals."