Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple demana el manteniment de la unitat d'acció als partits que han donat suport al nou Estatut de Catalunya

Escoltar

El Ple demana el manteniment de la unitat d'acció als partits que han donat suport al nou Estatut de Catalunya

El Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat dijous, 2 de febrer, una resolució presentada pels grups municipals del PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC per demanar als partits que han donat suport al projecte de nou Estatut que mantinguin la unitat d'acció al Congrés dels Diputats. A l'ordre del dia del Ple de febrer figurava una moció d'ERC perquè l'Ajuntament s'adherís a la campanya impulsada per la Plataforma pel Dret a decidir, que va ser rebutjada pel plenari. Com a proposta alternativa, PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC van presentar la resolució que finalment va ser aprovada pel Ple.

El text íntegre de la resolució aprovada és el següent:

"El Ple municipal va donar suport, el passat mes d'octubre, al text del nou Estatut que el Parlament de Catalunya, després de més de 18 mesos de treball, aprovà el 30 de setembre per àmplia majoria.

Tal i com deia la proposta, el nou Estatut és una demanda cívica i política present en la majoria de programes electorals dels partits amb representació al Parlament de Catalunya i un exercici de llibertat de la nació catalana amb la voluntat de marcar un horitzó nacional comú per vies democràtiques i pacífiques i amb un ampli consens.

El procés d'elaboració i negociació del nou Estatut suposa per a Catalunya un fita transcendental de la seva història recent. La societat catalana i les seves institucions esperen que el nou Estatut s'ajusti als reptes i a les necessitats actuals i de futur del país.

Per aquest motiu cal esmerçar tots els esforços en el manteniment d'aquest objectiu comú. Cal que des de totes les institucions, formacions polítiques, així com des del conjunt de la societat civil catalana, s'orientin les accions en la mateixa direcció, la de contribuir a un bon acord perquè el nou Estatut suposi un pas endavant en el progrés social, econòmic i cultural de la Catalunya dels propers anys.

És des de l'expressió d'aquest convenciment que reclamem, des del conjunt de la societat catalana i les seves institucions, que es reprengui l'esperit d'unitat i acord que va presidir tot el procés d'aprovació en el Parlament de Catalunya.

Els ciutadans i les ciutadanes decidiran, ja ho estant fent a través dels seus representants polítics, i ho faran directament quan siguin convocats en referèndum per ratificar o rebutjar el text definitiu.

Entre tots hem de contribuir a mantenir la serenitat i el clima de diàleg, defugint les demagògies i la crispació interessades que només poden perjudicar els procés d'acord.

És per això, que els sotasignats proposem al Ple l'adopció dels següents ACORDS:

Primer.- Manifestar que aquest projecte de nou Estatut pot acabar suposant un avenç molt significatiu per a l'autogovern de la nació catalana i també en el finançament que ha de sustentar polítiques socials més ambicioses, des del convenciment de que l'Estatut que ara s'aprovi no té perquè ser per sempre i amb el compromís de seguir treballant els propers anys per assolir el màxim autogovern per a Catalunya.

Segon.- Demanar als grups polítics que han donat suport al nou Estatut que mantinguin la unitat d'acció al Congrés dels Diputats i segueixin treballant, fins el darrer moment, per apropar al màxim el text definitiu al que va aprovar el Parlament de Catalunya el 30 de setembre passat.

Tercer.- Fer arribar el present acord als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la mesa del Parlament, al President de la Generalitat, als Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats, a la mesa del Congrés dels Diputats i al President del govern espanyol."