Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Armats de Mataró nomenen l'alcalde president d'honor de l'entitat

Escoltar

Els Armats de Mataró nomenen l'alcalde president d'honor de l'entitat

L'alcalde, Joan Antoni Baron, serà nomenat avui president d'honor dels Armats de Mataró. L'associació, que és patrimoni cultural de la ciutat des de 2002, ha decidit concedir de forma vitalícia la presidència honorífica de l'entitat a la figura de l'alcalde de Mataró.

L'acte es farà a la sala de reunions de la capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, a les 20 h, on el president dels Armats de Mataró, Anastasi Codosal, lliurarà un pergamí acreditatiu de la presidència honorífica a l'alcalde. També hi seran presents els presidents de les confraries i la intercofradial de la ciutat, el rector de la parròquia de Santa Maria, mossèn Joan Barat. L'alcalde lliurarà a l'entitat una cuirassa amb l'escut de Mataró.

Armats de Mataró és una associació de caràcter cultural que té com a finalitat organitzar actes culturals, religiosos i d'esplai. Les seves activitats les fan principalment a la ciutat de Mataró i durant la Setmana Santa (processons, desfilades i representació del Misteri de La Passió). La primera prova documental de la seva existència data de l'any 1705.