Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GINTRA inverteix en més aparcaments el 2005 i tanca amb un dèficit de 461.441 euros

Escoltar

GINTRA inverteix en més aparcaments el 2005 i tanca amb un dèficit de 461.441 euros

Els resultats de l'exercici del 2005 van presentar-se ahir a la tarda a la Junta d'Accionistes de l'empresa municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA). Durant l'acte, que va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Mataró, es va presentar un dèficit de 461.441 euros previst a causa de la inversió que han suposat la construcció dels nous aparcaments a la ciutat i que compensarà l'Ajuntament.

Els comptes van ser aprovats amb 20 vots a favor i 5 abstencions.

Tant la compensació com el dèficit estan contemplats en el contracte programa formalitzat entre GINTRA i l'Ajuntament, que participa en el 18 per cent del capital social de l'empresa municipal. Durant la presentació dels comptes anuals s'ha informat a la Junta d'Accionistes que els fons propis de l'empresa són de 2.051.159 euros i que l'endeutament de GINTRA el 2005 ha estat necessari per finançar quatre nous aparcaments a Mataró.

El tancament de l'exercici 2005 de GINTRA conclou que els ingressos derivats de la seva activitat són d'1.282.490 euros, el que significa un increment del 5,9 % respecte el 2004. D'aquests ingressos, 1.053.230 euros han estat facturats a l'Ajuntament en concepte de refacturació del cost del Servei de Grua i de la Zona Blava, i també dels quatre dipòsits per a vehicles, suportats per GINTRA. D'altra banda, els ingressos pel lloguer de les places d'aparcament han estat de 229.260 euros.

Reducció de l'endeutament financer

L'endeutament financer del 2005 és de 4.224.122 euros, amb una reducció per amortitzacions del 12% respecte l'any anterior i que ha estat necessari per finançar els quatre aparcaments propietat de GINTRA, els quals han suposat una inversió total de 8.171.971 euros.

Els aparcaments gestionats per GINTRA suposen un total de 1.005 places a Mataró. Propietat de GINTRA són els situats al Nou Parc Central (221 places), a la Plaça de Granollers (245 places), a Rocafonda (201 places) i a la Plaça de la Gatassa (80 places). Registrats al balanç de PUMSA s'inclouen els de carrer de Colom (46 places), carrer de Solís (78 places), carrer de Jaume Comas (84 places) i de Cal Collut (25 places).

Aquests aparcaments s'exploten al 50% en règim de rotació i per a residents. Cal destacar que els aparcaments del Nou Parc Central i de la Plaça de Granollers s'exploten mitjançant un contracte de lloguer per deu anys a una tercera empresa.

Altres inversions

En el balanç de 2005 s'inclou la inversió feta per l'empresa municipal en la construcció de l'aparcament de la Plaça de la Gatassa i també la urbanització de la plaça que hi ha a sobre de l'aparcament soterrani i que té un pressupost de 467.000 euros.

Durant l'any 2005 es va adjudicar a una tercera empresa el concurs per a la construcció, explotació i conservació de dos nous aparcaments soterranis (Parc de Cerdanyola i Plaça Occitània). GINTRA s'encarrega del control de les obres i de la gestió futura dels aparcaments.

Gestió del Servei de Grua i de la Zona Blava

GINTRA té subcontractada la gestió del Servei de Grua i dels aparcaments en superfície sotmesos a control horari (Zona Blava). Donat que els costos que suporta GINTRA es tornen a facturar a l'Ajuntament, l'efecte és neutre als efectes dels comptes de GINTRA. La recaptació generada pel Servei de Grua es transfereix a l'Ajuntament, mentre que la que s'obté per la Zona Blava l'aporta anualment l'Ajuntament per compensar les pèrdues.

L'any 2005 van ser retirats un total de 15.696 vehicles mitjançant el Servei de Grua, amb una reducció del 5,6% respecte l'any 2004. Pel que fa als aparcaments de rotació o Zona Blava el número de places (854) s'ha mantingut igual que l'any anterior i van registrar una ocupació mitjana del 50%.

783 noves places per al 2006

Aquest any GINTRA inicia la construcció de sis nous aparcaments a Mataró que signifiquen 783 noves places a la ciutat. Aquestes contribuiran a millorar la mobilitat, a fer una ciutat més sostenible i a facilitar la convivència entre els vehicles i els ciutadans i ciutadanes.

Així mateix, s€estan redactant els estudis previs dels aparcaments de la Ronda Barceló, Parc del Palau i Carretera de Cirera-C/ Montanya amb una capacitat total superior a 700 places més.

Les àrees d'actuació de GINTRA són la promoció i gestió de l'explotació d'aparcaments municipals, l'explotació de l'estacionament en superfície sotmès a control horari (Zona Blava) i la gestió del recolzament logístic a la circulació (Servei de Grua), incloent-hi la gestió administrativa dels dipòsits de vehicles.