Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya 'Mascotes Ciutadanes' pretén sensibilitzar sobre la tinença responsable d'animals

Escoltar

La campanya 'Mascotes Ciutadanes' pretén sensibilitzar sobre la tinença responsable d'animals

El regidor de Benestar Social i Sanitat, Oriol Batista, i la diputada de Salut Pública i Consum, Margarida Dordella, juntament amb el representant de Pirena, Pep Parés, han presentat avui en roda de premsa la campanya "Mascotes Ciutadanes". La campanya està organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i compta amb la col·laboració de les protectores d'animals i centres d'acollida de 9 ajuntaments de Catalunya, entre ells Mataró. El diumenge 12 de novembre al Parc Central Vell tindrà lloc la jornada lúdica de la campanya.

Campanya "Mascotes Ciutadanes"

"Mascotes Ciutadanes" és una campanya informativa que pretén frenar els efectes negatius que podrien derivar-se de l'aplicació d'un article de la Llei 22/2003 de protecció dels animals, que prohibeix el sacrifici dels gossos i gats a partir de l'1 de gener de 2007.

La proposta està pensada com una campanya de sensibilització propera, lúdica i educativa sobre tinença responsable, identificació, abandonament de mascotes i massificació als centres d'acollida d'animals.

Atès que amb la posada en funcionament de l'article 11.1 que prohibeix el sacrifici dels animals, excepte per motius humanitaris i sanitaris, els centres d'acollida es podran veure desbordats, la campanya pretén canviar algunes actituds i responsabilitzar més als propietaris de les mascotes.

La campanya consisteix en una sèrie de jornades lúdiques en què es van succeint xerrades informatives a càrrec de veterinaris i s'organitzen jocs per educar els més petits sobre la tinença responsable i difondre valors de la campanya. Les jornades lúdiques s'han anat fent a diferents municipis i el diumenge 12 de novembre tindrà lloc a Mataró, al Parc Central Vell. La campanya es va iniciar el juliol a Barcelona i ha recorregut Terrassa, Vic, Girona, Tarragona, Lleida, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Programa lúdic al Parc Central Vell

10.00 h Inici de la festa

De 10.00 a 18.00 h Jocs infantils
Test del gos ciutadà. Lliurament de diploma

De 10.30 a 11.30 h Exhibició de gossos

11.30 h Xerrada veterinària

12.00 h Inauguració oficial de la campanya

12.15 h Desfilada de gossos en adopció

12.35 h Xerrada veterinària

13.10 h Desfilada de gossos. Concursos

13.45 h Sorteig i repartiment de premis

De 14.00 a 16.00 h Descans

16.00 h Exhibició de gossos. Competició d'Agility

16.45 h Xerrada veterinària

17.15 h Desfilada de gossos en adopció

17.30 h Desfilada de gossos. Concursos

18.00 h Sorteig i repartiment de premis

Previsió de 1.000 animals adoptats durant el 2006

La Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM) fa un any i mig que gestiona el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC), la instal·lació municipal que està situada al carrer de Galícia, i també Cal Pilé. Des de gener de 2006 fins al passat 17 d'octubre han entrat en els dos equipaments 1.201 animals (987 al CAAC i 214 a Cal Pilé) dels quals 784 han estat adoptats. La previsió és que per a aquest any 2006 s'arribi als 1.000 animals adoptats.