Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió de seguiment del Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social celebra la primera reunió de balanç

Escoltar

La Comissió de seguiment del Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social celebra la primera reunió de balanç

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va presidir ahir la primera reunió de la Comissió de seguiment del Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social (PDES), que va fer un primer balanç de l'estat d'execució de les diferents accions.

El PDES és el compromís de tots els sectors econòmics de la ciutat per treballar plegats per garantir el futur de Mataró, assegurant bons nivells d'ocupació, formació i cohesió social. Hi estan implicats institucions, grups municipals, sindicats, entitats veïnals, escoles universitàries i gremis empresarials, comercials, tèxtils, de l'hostaleria i de les noves tecnologies.

El passat mes de febrer, el Ple va aprovar per unanimitat les accions a desenvolupar entre el 2006 i el 2010. La Comissió de seguiment del PDES està integrada pels antics components del Consell del Pacte i té com a objectiu vetllar pel compliment de les acciones previstes.

Entre les línies d'actuació més avançades destaquen el desenvolupament del front marítim, el pla de xoc contra el fracàs escolar, la creació d'un centre local de serveis tèxtils, el pla de xoc del sector tèxtil, l'execució del Pla de Promoció de Ciutat i la creació del sistema de vigilància i captació internacional de tecnologia. Algunes d'aquestes actuacions es van poder incorporar el passat maig al Programa d'Actuació Municipal 2006 gràcies al romanent de tresoreria de 2005.

  • Desenvolupament del front marítim
  • : s'ha demanat al Ministeri de Medi Ambient l'acabament de tot el passeig marítim; s'estan executant les obres del parc del Rengle i s'han redactat els estudis previs per a la construcció del nou accés al port i a la zona marítima a l'alçada de la ronda de Barceló.

  • Pla de xoc contra el fracàs escolar
  • : s'han iniciat tutories personalitzades a l'alumnat de 1r cicle d'ESO a 6 centres educatius, així com activitats de reforç; s'han planificat accions de formació per realitzar-se durant el curs 2006-2007; també s'ha començat a treballar amb grups reduïts d'alumnes al 1r cicle d'ESO de l'IES Miquel Biada.

  • Creació d'un centre local de serveis tèxtils
  • : el projecte va començar al juny de 2006. S'ha contractat un tècnic assessor, s'han visitat 60 empreses per presentar el servei en les seves dues fases: diagnòstic de la situació actual de cada empresa (fase 1) i consultoria específica en temes com innovació, tecnologia i internacionalització (fase 2). S'han iniciat les primeres diagnosis d'empreses i derivacions a una consultoria especialitzada. S'ha enviat material de difusió dels Serveis Integrals pel Tèxtil (SIT) a 900 empreses.

  • Pla de xoc del sector tèxtil
  • : s'han atès 170 persones durant el 2n i 3r trimestre de 2006; s'han realitzat 2 cursos i actualment hi ha 9 empreses interessades pels incentius per la contractació estable de persones a l'atur procedents del sector.

  • Execució del Pla de Promoció de Ciutat
  • : entre altres accions, s'han posat en marxa l'oficina de turisme i, durant l'estiu, els punts d'informació turística de la platja i Mataró Parc; s'ha col·locat la senyalització turística; s'ha posat en marxa el servei de ruta audioguiada; s'han dut a terme els projectes "Nit i platja" i "Entrellunes"; s'ha encarregat l'estudi de diagnosi per obtenir la Q de qualitat de les platges; s'ha dut a terme la campanya de comunicació "Mataró ciutat mediterrània" i s'ha signat un conveni de col·laboració amb el festival "Cruïlla de cultures".

  • Creació d'un sistema de vigilància i captació internacional de tecnologia (tech hunting): s'ha definit el pla d'R+D+i, amb els objectius de definir les accions a desenvolupar per incrementar la transferència tecnològica i de coneixement al teixit empresarial existent; aconseguir incrementar els projectes innovadors al municipi; detectar necessitats tecnològiques i facilitar la gestió de subvencions de caire tecnològic, entre altres.