Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena inicia l'elaboració de l'Agenda Local per a la Solidaritat

Escoltar

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena inicia l'elaboració de l'Agenda Local per a la Solidaritat

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena posarà en marxa aquest mes de gener la primera Agenda Local per a la Solidaritat. L'Agenda és un document de compromís en l'àmbit social i sociosanitari que té com objectiu enfortir les accions de solidaritat que duen a terme la ciutadania i les entitats de Mataró.

L'Agenda Local per a la Solidaritat neix com un encàrrec de l'Ajuntament de Mataró i amb la voluntat d'implicar a la població i a les institucions i que aquestes adquireixin un compromís actiu que es tradueixi en un pla d'accions concretes a realitzar.

Compromís per a la solidaritat

L'elaboració d'aquest document, anomenat Compromís per a la solidaritat, constarà de sis fases diferents. El primer que es farà serà construir un mapa de recursos del que s'està fent en aquest àmbit a la ciutat, s'identificaran les accions solidàries i es constituirà una comissió informativa i de seguiment, el Fòrum promotor.

Una vegada iniciat el procés d'elaboració es donarà a conèixer per tal de vincular a la població i a les associacions en la participació del projecte, s'organitzarà una jornada de reflexió i debat i a partir d'aquí es farà la redacció de l'esborrany del document.

Després del treball i les esmenes que es realitzin de manera participativa sobre l'esborrany aquest esdevindrà el document final. Seguidament es farà una presentació pública del ja aprovat Compromís per a la solidaritat. El document contindrà les línies d'actuació, els objectius a aconseguir, el calendari, la viabilitat i l'avaluació que assumiran les entitats i la ciutadania compromesa amb la iniciativa.

Està previst que aquest acte públic es faci a finals del mes de juny. També s'aprofitarà la convocatòria per donar a conèixer la proposta de Mataró de constituir una xarxa de ciutats i pobles solidaris.