Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Incubadora de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica acull una nova empresa de programari lliure

Escoltar

La Incubadora de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica acull una nova empresa de programari lliure

La Incubadora d'empreses de base tecnològica de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) acull des del passat febrer l'empresa Sysdivision. El projecte empresarial es dedica al desenvolupament de programari lliure, així com a la prestació d'altres serveis: administració de sistemes aliens i propis, instal·lació i integració de plataformes lliures, configuració i manteniment de servidors, o solucions per al consumidor final.

L'empresa ha iniciat la seva activitat amb productes que són la realització d'aplicacions específiques per als sectors immobiliari i tèxtil.

Entre els projectes que integren l'oferta actual de Sysdivision hi ha el gestor immobiliari Qstom, concebut com una aplicació web destinada a facilitar la gestió d'aquelles persones del sector immobiliari que desitgen estar presents en Internet de forma activa; la proposta Digitalmoda, no només orientada a la presència del sector tèxtil a Internet, sinó ideada com a un punt de trobada, bossa de treball i comunitat per unificar el sector a través d'un lloc web; o el gestor de continguts Coconut, una aplicació d'ús senzill que permet a una persona sense gaires coneixements tècnics adaptar la seva pàgina web.

32 empreses vinculades a la Incubadora

La Incubadora d'empreses de base tecnològica de Mataró, que es va inaugurar el desembre de 2001, va ser la primera experiència d'iniciativa pública de Catalunya amb l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor i afavorir la creació d'empreses innovadores i de base tecnològica.

En els primers 5 anys d'activitat, la Incubadora s'ha posicionat com una plataforma de llançament de nous projectes empresarials de base tecnològica. Actualment hi ha 32 empreses vinculades, 23 de les quals són adherides i 9 instal·lades, a més de 2 empreses que han presentat la seva sol·licitud per poder-s'hi ubicar en un futur.