Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern aprova el projecte per arranjar un nou tram de la canalització del Desviament

Escoltar

La Junta de Govern aprova el projecte per arranjar un nou tram de la canalització del Desviament

La Junta de Govern Local va aprovar ahir el projecte d'arranjament del tram de la canalització del Desviament comprès entre el passeig de Carles Padrós i el carrer d'Esteve Cortils. Aquest nou tram té una longitud de 68 metres.

El Desviament és una antiga canalització que data del primer quart del segle XX i que recull les aigües de diversos torrents per conduir-les cap a la riera de Sant Simó.

Els trams en execució

La societat municipal Aigües de Mataró, SA va començar el passat gener les obres de transformació del Desviament entre el carrer de Pasqual d'Aragó i la carretera de Mata, on la longitud de canalització afectada és de 527 metres lineals. Els treballs en aquest àmbit els executa l'empresa Stachys, SA, amb un pressupost d'1.605.837 euros.

D'altra banda, el Consell d'Administració d'Aigües de Mataró va aprovar el passat 31 de maig adjudicar també a Stachys, SA el tram comprès entre la carretera de Mata i la riera de Sant Simó, mitjançant una ampliació del contracte. La longitud de canalització afectada en aquest tram és de 264 metres lineals, i el pressupost és d'1.255.180 euros.

Es preveu que les obres d'aquests trams estiguin enllestides a finals de febrer de 2007.

Les obres de transformació del Desviament contemplen la reurbanització de la superfície amb la delimitació de zones d'estada, la instal·lació de mobiliari urbà i pèrgoles per garantir zones d'ombra.

El nou projecte

El projecte del nou tram aprovat preveu que la canalització entre el passeig de Carles Padrós i el carrer d'Esteve Cortils es faci amb un caixó de formigó armat de 2,5 x 4 metres, igual que els altres trams en execució. Un cop introduït el caixó, es reposarà el paviment de la calçada i del passeig del Desviament. Aquest últim es pavimentarà amb plaques de formigó i sauló segons les zones.

Es preveu la plantació de nou arbrat i la col·locació de bancs, papereres i una pèrgola del mateix tipus que les previstes per a l'avinguda d'Amèrica. El projecte també inclou la construcció d'un edicle d'acer inoxidable i vidre per accedir a la canalització, des del passeig, mitjançant unes escales. Aquest accés, igual que una altra escala que s'ha instal·lat a l'alçada del carrer de Pasqual d'Aragó, permetrien fer visitable un tram del Desviament.

El projecte té un termini d'execució de 4 mesos i està pressupostat en 606.695 euros. Abans no comencin els treballs, el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació a una empresa constructora.