Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit de la Solidaritat comptarà amb la presència del sociòleg i filòsof francès Sami Naïr

Escoltar

La Nit de la Solidaritat comptarà amb la presència del sociòleg i filòsof francès Sami Naïr

La novena edició de la Nit de la Solidaritat tindrà lloc el proper 7 d'abril al Teatre Monumental. La Nit de la Solidaritat està organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional i compta en aquesta edició amb Sami Naïr, filòsof i sociòleg francès que oferirà la conferència tradicional de l'acte.

La Nit de la Solidaritat té com objectiu reunir els representants de les diferents ONG's i entitats de la ciutat relacionades amb la solidaritat.

En el transcurs de l'acte, la regidora de Cooperació, M. Rosa Cuscó, presentarà la memòria sobre els projectes i activitats que s'han fet durant el 2005. Després un representant del consell municipal organitzador farà una intervenció i finalment el filòsof i sociòleg francès Sami Naïr oferirà la conferència "El Mediterrani: zona de complementarietats o de fractures?".

L'acte clourà amb una actuació musical.

Breu biografia de Sami Naïr

Sami Naïr és filòsof i sociòleg francès i en aquestes moments és professor de Ciències Polítiques a la Universitat de París VIII i a la Universitat de Getafe (Madrid), a més és docent de nombroses universitats d'Amèrica Llatina, Europa i el Magrib.

En els anys 70-80 va dirigir amb Simone de Beauvoir la revista "Les Temps Modernes".

Ha estat assessor del Govern francès el 1977 per les qüestions d'Integració i Desenvolupament; delegat interministerial de Codesenvolupament i Migracions Internacionals, nomenat pel primer ministre Lionel Jospin i vicepresident del Moviment dels Ciutadans, entre altres càrrecs.

La faceta més destacada de Sami Naïr és la de comunicador. Escriu articles en premsa escrita i ha publicat llibres com "Mediterraneo hoy, entre el diálogo y el rechazo"; "En el nombre de Dios"; "Las heridas abiertas"; "El peaje de la vida"; "Una història que no acaba"; "La immigración explicada a mi hija" en col·laboració amb Juan Goytisolo y "Una historia que no acaba".