Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ruta Puig i Cadafalch Mataró - Argentona estarà present a la Fira de ciutats modernistes de Terrassa

Escoltar

La ruta Puig i Cadafalch Mataró - Argentona estarà present a la Fira de ciutats modernistes de Terrassa

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) participarà aquest cap de setmana en la quarta edició de la Fira de ciutats modernistes de Terrassa. L'IMPEM assistirà a la mostra promocionant la ciutat de Mataró a partir de la ruta modernista Puig i Cadafalch Mataró-Argentona.

L'objectiu d'aquesta fira és reunir i donar a conèixer les ciutats de Catalunya que tenen un destacat patrimoni modernista: la ruta industrial i modernista de Terrassa; el modernisme a l'Alt Penedès; Reus la ciutat de Gaudí o la ruta modernista Puig i Cadafalch Mataró-Argentona, entre d'altres. Aquest any, la ciutat modernista destacada és Sitges, amb motiu de la celebració de l'Any Rusiñol (75è aniversari de la seva mort).

Per tal de fer més atractiva la fira, l'ambientació, les atraccions, les exposicions i les activitats estaran ambientades en el període històric comprès entre finals dels segle XIX i començament del segle XX.

Així, del 13 al 14 de maig Mataró estarà present a la Fira de Terrassa amb una parada semblant a les utilitzades en les fires i mercats del 1900: una estructura de fusta, tendals de roba de cotó i mostradors frontals de fusta. Cada estand a més estarà decorat amb elements i imatges que facin referència a l'època del modernisme o que en recreïn l'ambient. Els informadors turístics també aniran vestits de l'època.

A més de la ruta modernista Puig i Cadafalch, l'IMPEM donarà a conèixer l'oferta turística, gastronòmica, cultural i d'oci i lleure de la ciutat. La participació en aquesta mostra ve determinada en el Pla d'actuació per a la promoció de la ciutat (PAPC).

La mostra estarà oberta d'11 del matí a 9 de la nit al Raval de Montserrat i carrers de l'entorn de Terrassa.

Aquest any, com a novetat i conjuntament amb l'Ajuntament de Canet de Mar, que promocionarà la ruta modernista Domènech i Montaner, s'ofertarà una visita al Modernisme del Maresme, que mostrarà el més representatiu dels dos arquitectes.

La ruta modernista també es va promocionar al Saló Internacional del Turisme €SITC, on Mataró va ser present a través de l'estand de Turisme Total de la Diputació de Barcelona. També es va fer difusió de la Ruta del Mar i l'oferta patrimonial i cultural de la ciutat.