Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova el pla de millora urbana del solar de Pla d'en Boet on l'Incasol construirà 94 habitatges públics

Escoltar

L'Ajuntament aprova el pla de millora urbana del solar de Pla d'en Boet on l'Incasol construirà 94 habitatges públics

El Ple municipal va aprovar provisionalment el passat dijous, 4 de maig, el Pla de millora urbana del solar de Pla d'en Boet on l'Institut Català del Sòl (Incasol) de la Generalitat de Catalunya té previst construir 94 habitatges de protecció pública. El pla s'ha redactat per encàrrec de l'Incasol, i el seu objectiu és la regulació i concreció volumètrica dels futurs edificis, els accessos, aparcaments previstos i el tractament de façanes i espais lliures.

El pla preveu una ordenació en dos edificis paral·lels, un d'ells de planta baixa i 5 plantes pis d'alçada, alineat amb el carrer de Sant Cugat, i l'altre de planta baixa i 3 plantes pis, alineat amb el carrer de Javier Castaños. Els edificis estaran situats al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Els accessos als blocs des del carrer estaran situats a l'extrem dels edificis i als habitatges s'hi accedirà des d'un passadís obert a l'exterior. Els habitatges tindran una superfície aproximada de 40 m2 útils.

Ambdós edificis incorporen paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència com ara energia solar pel preescalfament de l'aigua calenta, ventilació creuada i assolellament de tots els habitatges.

L'estudi d'arquitectura Espinet/Ubach és l'encarregat de dissenyar aquesta promoció que actualment és en la fase final de redacció de projecte. La Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya ha de procedir ara a l'aprovació definitiva del Pla de millora urbana. L'Institut Català del Sòl té previst iniciar el procés de licitació d'aquests habitatges durant el quart trimestre d'aquest any i l'obra, que es començaria a principi de l'any vinent, té un pressupost aproximat de 5,3 milions d'euros.

Un equipament educatiu i un aparcament soterrat

El pla de millora contempla la reserva de 800 m2 per a la construcció d'un equipament públic educatiu a la planta baixa de l'edifici del carrer de Sant Cugat, que es desenvoluparà en dos nivells per millorar la connexió amb el carrer i la plaça.

També es preveu la construcció d'un aparcament soterrat amb capacitat aproximada de 110 places, situat sota la plaça i amb accés des del carrer de Javier Castaños.

A l'interior de l'illa es crea una plaça pública d'uns 2000 m2, que quedarà situada a una cota inferior respecte al carrer de Sant Cugat. Els accessos a la plaça es preveuen mitjançant escales i rampes.

Pel que fa a la urbanització dels voltants, està previst el condicionament, a base de sauló i zones d'herba i arbrat, del carrer de Javier Castaños fins a l'avinguda de Lluís Companys.