Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament inicia els treballs d'adequació del futur Casal municipal per a la gent gran de Rocafonda-El Palau

Escoltar

L'Ajuntament inicia els treballs d'adequació del futur Casal municipal per a la gent gran de Rocafonda-El Palau

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs d'adequació del local situat als números 49-53 del carrer de Colòmbia, que es destinarà a Casal municipal per a la gent gran de Rocafonda-El Palau i a desenvolupar el projecte "Llibre viu", que promou l'intercanvi de llibres. L'ús de l'espai ha estat cedit a l'Ajuntament per Caixa de Catalunya i la Fundació Viure i Conviure, d'aquesta mateixa entitat.

El local té una superfície de 491 m2. Les obres d'adequació consistiran en millorar l'accessibilitat de l'espai, que té tres nivells diferents, eliminant les barreres arquitectòniques.

L'accés principal al local es modificarà, eliminant la doble porta actual: la porta exterior es substituirà per una persiana microperforada que permetrà veure l'interior quan l'espai estigui tancat i farà que el centre es vegi més obert cap a la gent durant l'horari de funcionament. També s'eliminarà la jardinera interior que hi ha al costat de l'entrada i el caixer automàtic que hi ha a la zona de façana.

El graó d'accés es substituirà per una rampa suau que ocuparà tot el vestíbul fins a la porta interior. El primer canvi de nivell a l'interior del local, de 76 centímetres, es solucionarà col·locant una plataforma elevadora hidràulica al costat de les escales. El segon i tercer desnivells, de 3 i 2 graons respectivament, es solucionaran mitjançant rampes.

Es preveu una sectorització, mitjançant pannells de fusta plegables, entre la zona que ocuparà el casal i la zona on es desenvoluparà el projecte "Llibre viu", per permetre que funcionin de manera independent.

Està previst també la reforma dels serveis, que permetrà construir-ne un per a persones amb discapacitats. Així mateix, s'eliminaran les jardineres del pati interior del local, que es netejarà i a on s'habilitarà una zona de petanca.

La reforma també contempla l'adequació de la instal·lació elèctrica a la normativa vigent. També es revisaran les instal·lacions de fontaneria, desguassos, climatització i contra incendis. Es substituiran les llumeneres en mal estat i les plaques del fals sostre que hagin quedat malmeses per aigua o estiguin trencades.

Els treballs d'adequació han estat adjudicats a l'empresa Bassa Mar SA per un import de 108.077 euros. Es preveu que els treballs tinguin una durada de 3 mesos.

Els futurs usos

El local acollirà el Casal municipal per al gent gran de Rocafonda. Aquest serà el vuitè equipament d'aquest tipus que es posa en marxa a Mataró, dins de la xarxa de casals municipals adreçats a les persones grans de la ciutat. Dins del casal, que tindrà un servei de bar, es realitzaran diverses activitats, com tallers, sortides culturals, excursions o xerrades informatives, que seran gestionades per l'Associació de Gent gran de Rocafonda - El Palau, amb el suport tècnic i econòmic de l'Ajuntament.

A més a més, està previst que una part de l'equipament del carrer de Colòmbia es destini al projecte "Llibre viu", desenvolupat per l'entitat del mateix nom que posarà a disposició dels veïns el seu fons bibliogràfic i promourà l'intercanvi de llibres.