Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament obtindrà mitjançant una permuta una finca del carrer de la Muntanya per fer un nou equipament cívic

Escoltar

L'Ajuntament obtindrà mitjançant una permuta una finca del carrer de la Muntanya per fer un nou equipament cívic

L'Ajuntament de Mataró obtindrà mitjançant una permuta la propietat de la finca situada a la cantonada del carrer de la Muntanya amb el carrer Transversal, a Cirera. La regidora de Serveis Centrals i Planificació, Pilar González Agàpito, el rector de la parròquia de la Sagrada Família de Mataró, Ramon Roca, el rector de la parròquia de Sant Josep de Mataró, Jordi Cussó, i el bisbe auxiliar i vicari general de l'Arquebisbat de Barcelona, Joan Carrera, han signat avui un conveni de col·laboració que regula les condicions de la transmissió patrimonial.

L'11 de desembre de l'any 2000 es va signar un conveni previ per facilitar que l'Ajuntament obtingués la finca situada al número 1 del carrer de la Muntanya, que és propietat de la parròquia de Sant Josep i ocupa 836 m2, a canvi d'una permuta amb uns terrenys municipals que en aquell moment no es van definir.

A la finca hi ha actualment una edificació distribuïda en diferents dependències. El local situat en planta baixa està arrendat mitjançant un contracte de lloguer en pròrroga per temps indefinit. D'altra banda, aproximadament uns 200 m2 de la finca està qualificada com a vial.

Segons el conveni signat avui, la finca del carrer de la Muntanya es permutarà per un solar de 1.250 m2 de titularitat municipal situat a la riera de la Figuera Major, cantonada amb el carrer de Joan Oliver. Aquests terrenys tenen actualment assignats l'ús religiós i sòcio-cultural amb caràcter dominant, i l'ús esportiu com a compatible.

L'Ajuntament acceptarà la finca del carrer de la Muntanya amb l'actual arrendatari. La finca es destinarà a la construcció d'un nou equipament cívic pel barri, per la qual cosa està previst l'enderroc de l'edifici actual. L'Ajuntament ha començat a treballar en el pla d'usos del futur equipament. D'altra banda, el conveni signat avui preveu cedir gratuïtament l'ús de 52 m2 a la parròquia Sagrada Família, de Cirera, per un període de 30 anys a partir de la data de posada en marxa de l'equipament.

Per fer efectiva la transmissió, l'Ajuntament i la parròquia hauran d'atorgar davant de notari l'escriptura pública de permuta.