L'Ajuntament participa en el VI Congrés Internacional de Dieta Mediterrània en el marc d'Alimentària'06
El Servei de Salut Pública i Consum participa avui i demà en el VI Congrés Internacional de Dieta Mediterrània que té lloc a Barcelona en el marc del Saló internacional de l'alimentació i begudes, Alimentària'06. La participació és a través d'un pòster-presentació sobre l'activitat "Berenem? Mostra i degustació de berenars d'avui i de sempre", que va tenir lloc durant les terceres Jornades de Salut i Alimentació del passat mes d'octubre.
La presentació és un pòster de
Aquest material gràfic, prèviament seleccionat pel Comitè Científic avaluador, s'instal·la en una sala específica de la fira i té com objectiu donar a conèixer iniciatives que s'han portat a terme per entitats relacionades amb les àrees temàtiques del congrés: obesitat, dieta mediterrània o malalties neurològiques entre d'altres.
El pòster està col·locat els dos dies del congrés i a més hi ha dos representants del Servei de Salut Pública i Consum que s'encarreguen d'explicar els detalls de l'activitat.
Berenem?
El passat mes d'octubre van tenir lloc les terceres Jornades de Salut i Alimentació coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació i una de les activitats que es van programar va ser "Berenem?".
"Berenem?" era una activitat de sensibilització ciutadana amb l'objectiu de promocionar entre la població suggeriments saludables i fàcils de preparar per als berenars a partir de receptes d'antany i de noves creacions, tenint com a base els aliments propis de la zona nord i sud de
La proposta vinculava a diferents col·lectius ciutadans que ajudessin a la divulgació i posada en pràctica de l'alimentació mediterrània, entre els quals hi van col·laborar l'Escola de Restauració de Mataró, l'Associació de Veïns de La Llàntia, l'Associació de Dones de Rocafonda i Remei Ribas "l'àvia Remei".
L'activitat va consistir en la degustació de plats basats en receptes de cuina que es feien al moment en una carpa situada a la plaça de Santa Anna. Les receptes eren originàries de Catalunya, Andalusia, Múrcia, Marroc i Síria, entre d'altres països i es van preparar valorant el tipus d'ingredient, la facilitat d'elaboració i recuperació de la memòria culinària juntament amb propostes innovadores. La base dels plats van ser les fuites de temporada, l'oli, la farina i el sucre.
Al llarg del dia més de 500 persones van assistir a la mostra i es van distribuir més de 1.000 degustacions.