Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta els treballs previs per transformar els voltants dels carrers de Cristòfor Colom i de Toló

Escoltar

L'Ajuntament presenta els treballs previs per transformar els voltants dels carrers de Cristòfor Colom i de Toló

El regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, ha presentat avui en roda de premsa els treballs preparatoris per a la modificació puntual del Pla General d'Ordenació en l'illa delimitada pels carrers de Cristòfor Colom, Toló, Floridablanca i Camí Ral. La transformació urbanística prevista en aquest àmbit contempla la construcció de dos edificis d'habitatges, un edifici d'habitatge públic protegit, una plaça pública, i un aparcament al subsòl públic.

Els treballs fets fins ara per l'Ajuntament són un avanç de planejament urbanístic que es presentarà al Ple de juliol, i que es previ a la modificació del Pla General.

L'àmbit afectat ocupa una superfície de 5.143 m2. Els terrenys estan ocupats actualment per una alineació de cases de cos al Camí Ral i diferents naus industrials al carrer de Toló. Al número 93 del Camí Ral hi ha l'antiga Fàbrica Martorell Batlle i Cia, una construcció de mitjans del segle XIX, amb façana d'estil neoclàssic catalogada i protegida pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat i on actualment funciona una farmàcia.

L'interior de l'illa, que presenta un desnivell de gairebé 2'5 metres respecte al Camí Ral, està majoritàriament sense edificar.

Previsió de nou planejament

El planejament vigent ja estableix l'àmbit afectat com a sector de remodelació, però cal modificar el pla general per situar l'habitatge protegit a l'edifici catalogat del Camí Ral. L'immoble es destinarà a la construcció d'habitatge de protecció pública de lloguer, mitjançant les cessions que els promotors del sector hauran de fer com a aprofitament mig del sector (10%) i de reserva de sostre per a habitatges de protecció pública (20%).

Es preveu la conservació de la façana de l'edifici. Els locals de la planta baixa i del soterrani, que podran tenir accés tant des del Camí Ral com des de la plaça pública interior, es destinaran a serveis per al barri. Els habitatges ocuparan la primera i segona plantes i les golfes de l'edifici.

La proposta de nou planejament concentra la resta de l'edificació residencial en dos blocs alineats als carrers de Colón i Toló, de 4 plantes i àtic reculat respecte a la façana.

L'interior de l'illa es destina a plaça pública, que serà accessible des dels carrers de Cristòfor Colom i de Toló, i també des del Camí Ral, travessant els locals de l'edifici de la farmàcia. El subsòl públic de l'àmbit es destina a aparcament, amb capacitat per a aproximadament 48 places.

L'Ajuntament ha consensuat la transformació del sector amb l'única propietària dels terrenys, amb la qual s'ha signat un conveni urbanístic que està previst aprovar al Ple de juliol.

Transformació de la zona de llevant de la ciutat

La intervenció urbanística prevista en aquest àmbit és un pas més en la transformació de la ciutat a la zona de llevant, que té com a un dels objectius principals desenvolupar recorreguts cívics per integrar i cohesionar els diferents barris.

Entre les actuacions ja desenvolupades o en execució figuren la transformació de Can Xammar, i els àmbits de Cal Collut i de Can Gassol.



Proposta ordenació