Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament, Prohabitatge i Adigsa signen un conveni per instal·lar ascensors a edificis de protecció oficial de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament, Prohabitatge i Adigsa signen un conveni per instal·lar ascensors a edificis de protecció oficial de Mataró

L'Ajuntament de Mataró, la societat municipal Prohabitatge de Mataró i l'empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, han signat avui un acord de col·laboració per instal·lar ascensors als grups d'habitatges les Santes i Pla d'en Boet, i suprimir així les barreres arquitectòniques. Prohabitatge supervisarà el contracte d'adjudicació, la planificació i el control econòmic de l'obra. Adigsa en revisarà el projecte tècnic o farà l'emissió de l'estudi tècnic (fitxa tècnica de l'edifici, substitutori del TEDI) i l'estudi comparatiu de les ofertes.

La Generalitat, mitjançant el Decret del Pla de rehabilitació d'habitatges, aportarà fins al 60% del pressupost protegible, amb un màxim de 6.000 € per pis, en el cas de creació d'un itinerari practicable, és a dir, on calgui eliminar escales i altres elements per instal·lar-hi un ascensor.

Aquesta subvenció s'haurà de sol·licitar a l'Oficina Local d'Habitatge de Mataró, gestionada per Prohabitatge. L'Ajuntament de Mataró contribuirà amb el 10% del cost del projecte, les obres i la legalització de la instal·lació, amb un límit de 6.000 € per comunitat de propietaris, i la cessió dels espais públics necessaris per a la ubicació de l'ascensor en el cas que s'hagi de col·locar a l'exterior. La comunitat de propietaris aportarà el 30% per arribar al cost global de les obres.

Si es tracta d'instal·lar un ascensor que no requereix l'itinerari, el Govern de la Generalitat subvenciona el 45% del cost de l'obra, amb un màxim de 5.500 € per habitatge o local, l'Ajuntament en subvenciona un 10%, fins a 6.000 €, i la comunitat de propietaris hi aporta el 45% per completar el pressupost.

El grup les Santes té 60 habitatges construïts en règim de protecció oficial, distribuïts en 6 comunitats, cap de les quals disposa d'ascensor. El grup Pla d'en Boet, el formen 496 habitatges, dels quals 320 no disposen d'ascensor. Aquests pisos, gestionats per Adigsa, es troben distribuïts en 20 escales, tres de les quals preveuen instal·lar un ascensor aquest any.

El conveni per a l'eliminació de les barreres arquitectòniques ha estat signat pel regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Mataró, Francesc Teixidó, el gerent de la societat municipal Prohabitatge Mataró, César Fernández, i el conseller delegat d'Adigsa, Miquel Bonilla.