Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament s'adhereix a l'Observatori europeu de ciutats i pobles per a tothom

Escoltar

L'Ajuntament s'adhereix a l'Observatori europeu de ciutats i pobles per a tothom

El Ple d'ahir va aprovar per unanimitat la ratificació del decret sobre l'adhesió de l'Ajuntament de Mataró a l'Observatori europeu de ciutats i pobles per a tothom.

Segons el decret, l'Observatori europeu de ciutats i pobles per a tothom és una eina eficient per conèixer, avaluar i informar sobre la situació de les ciutats europees i intercanviar experiències encaminades a aconseguir que la interacció entre la ciutat i tots els seus habitants sigui més amable i afavoreixi l'evolució positiva de les persones amb discapacitat.

El nou model de ciutat promogut per l'Observatori es basa en els criteris marcats per la "Declaració de Barcelona: la ciutat i les persones amb disminució" promulgada l'any 1995 en el marc del Congrés Europeu que es va fer a Barcelona amb aquest nom. Fins ara s'han adherit a la Declaració de Barcelona més de 400 ciutats europees.

L'origen d'aquesta adhesió va tenir lloc en el Ple de desembre de 2005 on es va aprovar la proposta de resolució que van presentar tots els grups municipals amb motiu del Dia internacional i europeu de les persones amb discapacitat, en la qual, entre altres, s'acordava iniciar els treballs perquè l'Ajuntament s'adherís a l'Observatori.

Els objectius de l'Observatori són:

1. Construir un model europeu de ciutat en el que la societat es pugui desenvolupar d'una manera justa, respectuosa, solidària i sostenible.

2. Potenciar la participació ciutadana i treballar per aconseguir que la ciutat sigui l'entorn en el que totes les persones puguin conviure, formar-se, treballar i desenvolupar-se personalment amb un respecte total a la diversitat.

3. Conèixer la situació de les ciutats amb relació a l'accessibilitat. Recollir i analitzar la informació sobre l'estat de les ciutats. Observar l'evolució de cada ciutat.

4. Promoure l'intercanvi d'experiències entre les ciutats, per tal d'afavorir el desenvolupament de les polítiques adients. Difondre les bones pràctiques desenvolupades per les ciutats en els diferents àmbits d'actuació. Crear espais de debat per a les administracions i les entitats implicades.

Així, el Ple d'ahir va resoldre:

1. Aprovar l'adhesió de l'Ajuntament de Mataró a l'Observatori europeu de ciutats i pobles per a tothom com a ciutat adherida.

2. Notificar aquesta resolució a l'Institut Municipal de persones amb disminució de l'Ajuntament de Barcelona, com a entitat coordinadora de l'Observatori.

3. Ratificar aquesta resolució pel Ple de l'Ajuntament de Mataró.