Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament signa un conveni amb la Creu Roja per subvencionar les diferents tasques que fa l'entitat a la ciutat

Escoltar

L'Ajuntament signa un conveni amb la Creu Roja per subvencionar les diferents tasques que fa l'entitat a la ciutat

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i la presidenta delegada de l'Assemblea Local de la Creu Roja Espanyola a Mataró, Anna Guinart, signaran demà un conveni per a la formalització de les ajudes econòmiques destinades a la Creu Roja de Mataró per a la realització d'activitats socials i serveis de prevenció, salvament, socorrisme i recuperació. La signatura del conveni serà a les 18.00 h a la seu de la Creu Roja de Mataró (carrer de l'Energia, 11).

El conveni, que estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2006 i es va signar l'any passat per primera vegada, especifica que l'Ajuntament donarà una subvenció de 147.186,67 € (l'any passat en van ser 111.738,40 €) a l'Assemblea Local de la Creu Roja. Aquesta subvenció anirà a càrrec de Benestar Social que aportarà 47.246,67 €; Nova Ciutadania18.000 € i Protecció Civil ho farà amb 81.940 €.

Serveis Socials i Protecció Civil

Aquest conveni integral estableix que Creu Roja es compromet a la realització de tot un seguit d'actuacions en l'àmbit de serveis socials com són, entre d'altres, el desenvolupament d'accions de conscienciació de la població i de reducció de la vulnerabilitat en situació de catàstrofes i emergències sanitàries, la distribució d'aliments a persones en situació de vulnerabilitat social, transport adaptat a la gent gran i persones amb dependències, o el trasllat gratuït en ambulància a persones sense recursos o que no disposin d'assegurança mèdica.

L'àmbit de la protecció civil inclou, per la seva banda, la realització de tasques de salvament, socorrisme i prevenció d'accidents a les platges, mitjançant accions de formació i informació als usuaris.

Creu Roja també es compromet a utilitzar els recursos humans, tècnics i materials dels quals disposa en la prevenció, actuació i recuperació per activitats de risc greu o calamitats, per exemple quan s'activin el Pla Bàsic de Protecció Civil, o els plans d'actuació per a incendis forestals, inundacions, risc químic, transport de mercaderies perilloses, neu o sismes.

Convivència i cohesió social

Pel que fa a l'àmbit de la convivència i la cohesió social, el conveni diu que la Creu Roja s'integrarà a la Xarxa d'Acollida de la ciutat, formada per l'Ajuntament i totes aquelles entitats que tenen per objectiu rebre les persones nouvingudes a la ciutat. A més, la Creu Roja farà sessions mensuals d'acollida a totes les persones que s'empadronin a la ciutat i que els seu idioma de referència sigui el castellà.