Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament tramita 5 expedients sancionadors i 14 ordres de desconnexió d'antenes de telefonia mòbil a diferents operadores

Escoltar

L'Ajuntament tramita 5 expedients sancionadors i 14 ordres de desconnexió d'antenes de telefonia mòbil a diferents operadores

L'Ajuntament té oberts 5 expedients sancionadors i emeses 14 ordres de desconnexió a diferents operadores de telefonia mòbil en relació a la instal·lació o ampliació al sistema UMTS d'estacions base de radiocomunicació sense disposar de les llicències corresponents.

Concretament han estat oberts 5 expedients sancionadors a les companyies Retevisión (2) i Telefónica (3) i 14 ordres de desconnexió a Retevisión (9) i Telefónica (5).

Les companyies van procedir a la realització d'aquestes instal·lacions i ampliacions a les antenes de telefonia dins el període de suspensió de l'atorgament de llicències aprovat pel Ple el passat abril de 2005. Per tant, cap d'elles disposa de la llicència pertinent. La suspensió de l'atorgament de llicències té com a objectiu garantir el correcte desenvolupament del Pla especial urbanístic per a l'ordenació dels emplaçaments de les instal·lacions de radiocomunicació a Mataró. Un cop aprovat inicialment aquest Pla el 20 de març de 2006, el termini de suspensió de llicències es va prorrogar per un any més € fins l'abril de 2007 € tot esperant l'aprovació definitiva del Pla.

Els expedients sancionadors únicament castiguen les infraccions amb una sanció econòmica, mentre que les ordres de desconnexió obliguen les operadores a desinstal·lar els sistemes que estan fent servir sense tenir la llicència preceptiva. En cas de no fer-se efectiva aquesta desconnexió, l'Ajuntament pot fer-la de forma subsidiària si es tracta d'una desconnexió total de l'estació de telefonia mòbil, però si és una desconnexió parcial, cal que l'executi una empresa especialista.