Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura la masia de Can Trissac de Dalt després de les obres de rehabilitació

Escoltar

L'alcalde inaugura la masia de Can Trissac de Dalt després de les obres de rehabilitació

Promocions Urbanístiques de Mataró S.A. (PUMSA) ha impulsat les obres de reforma i condicionament de la masia de Can Trissac de Dalt, que l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va inaugurar ahir diumenge. L'edifici acollirà les associacions de columbofília i de canaricultura de la ciutat.

La superfície total de rehabilitació ha estat de 275 m2, i les obres van concloure el passat mes de maig. Des d'aleshores, la Societat Colombòfila Missatgera de Mataró i la Unió de Canaricultors de Mataró han estat treballant per instal·lar les seves seus a la masia de Can Trissac, on desenvoluparan la seva activitat a partir d'ara.

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, junt amb el Regidor de Joventut i Esports, Ivan Pera, van comprovar ahir el resultat dels treballs de reforma i condicionament de l'edifici, que s'han basat en la distribució dels espais interiors tenint en compte els futurs usos socials de la masia.

Treballs de consolidació i condicionament

Aquestes obres s'emmarquen dins del Pla General d'Ordenació de Mataró de l'any 1996, dins del Pla Parcial Industrial "Les Hortes del Camí Ral", i formaven part del Programa d'Actuació Municipal del 2005.

En el projecte s'han dut a terme treballs de consolidació de l'estructura i condicionament dels espais pels usos requerits, amb la finalitat de dinamitzar l'espai i d'evitar-ne el progressiu deteriorament que patia la masia.

D'aquesta manera, s'han garantit els elements bàsics de l'edifici com la solidesa estructural; l'evacuació d'aigües pluvials; la construcció de banys, així com també la fusteria interior i exterior i els revestiments per donar un acabat de façanes en consonància amb el seu entorn.

Antiga casa de suports

Abans de la seva rehabilitació, la Masia Can Trissac de Dalt era un edifici desocupat, que presentava un grau considerable de degradació. Amb una superfície total de 312 m2, està situada al carrer de la Repuntadora, cantonada carrer de la Teixidora.

Antigament, era una casa de suports d'explotació de conreus que va quedar dins l'espai municipal públic un cop aprovat el Pla Parcial de les Hortes del Camí Ral. Posteriorment, l'Ajuntament de Mataró va cedir l'edifici a PUMSA, que és l'encarregada de finançar les obres de rehabilitació. La superfície total a recuperar ha estat de 275 m2.

L'empresa EUROCATALANA Obres i Serveis, S.L., ha dut a terme la recuperació de la masia, i s'ha fet una inversió total de 250.000 euros.

Recuperació del patrimoni

L'empresa municipal PUMSA tracta de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i fer de Mataró una ciutat sostenible per al teixit social i empresarial.

En aquest sentit, té com a funcions principals planificar i dur a terme el desenvolupament urbanístic de la ciutat; construir vials, parcs i jardins, places, habitatges de protecció oficial i lliures i aparcaments nous; urbanitzar sectors residencials, terciaris i industrials; promoure edificacions industrials i, per últim, engegar projectes de rehabilitació d'edificis malmesos o amb símptomes de degradació per tal de reaprofitar-los amb fins socials, com és el cas de les obres de rehabilitació de la Masia de Can Trissac de Dalt.